![]() |
Motivasyon Ve Başarı İçin 50 Taktik! |
![]() |
![]() |
#1 |
suskun
|
![]() Motivasyon Ve Başarı İçin 50 Taktik!Motivasyon, mutlu ve başarılı olmak için hayati önem taşır ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() Temiz bir kağıda bir iki paragraf olacak şekilde arzu ettiğiniz geleceğin hikayesini yazın ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Gözlerinizi kapatın ve kendinizi gelecekte ne yapıyor olarak görmek istiyorsanız, onu yaparken canlandırın ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Geçmişi gözünüzde canlandırdığınızda, daha önce nerede olduğunuzu ve ne kadar yol kat ettiğinizi görürsünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 ![]() Geleceğiniz ile ilgili büyük düşünmekten korkmayın ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() Hedef ya da hayaliniz ile ilgili her şeyi öğrenin, okuyun, konuşun, dinleyin ve deneyin ![]() ![]() 6 ![]() Temiz, düzenli ve iyi organize edilmiş bir ev, ofis ve hayat, motive edilmiş akıl için olmazsa olmaz niteliği taşımaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 7 ![]() Evinizde, ofisinizde, arabanızda, cüzdanınızda size hedef ve hayallerinizi hatırlatacak sembollere, işaretlere, notlara ya da objelere yer verin ![]() ![]() ![]() 8 ![]() Gönüllü olarak başka insanlara yardım edin ![]() ![]() ![]() 9 ![]() En iyi öğrenme yöntemi, öğretmektir ![]() ![]() ![]() 10 ![]() Çocuklar ile zaman geçirmek size perspektif kazandıracaktır ![]() ![]() ![]() 11 ![]() Eşinizin kendi gelişimine yönelik hedefleri yada bir şeyleri başarmak isteyen yakın bir arkadaşınız var mı? Eğer varsa, onlar ile �badilik sistemi� kurun ![]() ![]() 12 ![]() Kendisinden bir şeyler öğrenebileceğiniz rol model seçin ![]() ![]() ![]() Eğer çevrenizde böyle bir kişi yoksa, ünlü bir lideri, sanatçıyı yada bilim adamını da rol model olarak alabilirsiniz ![]() ![]() 13 ![]() Şöyle bir etrafı gezin yada bulunduğunuz semtte arabanızla dolaşarak, rahatlayın, serbest zaman geçirin ![]() ![]() ![]() 14 ![]() Etrafınızdaki insanların başarı hikayelerini okuyun ![]() ![]() ![]() ![]() 15 ![]() Müzik sakinleştirir, heyecanlandırır, hüzünlendirir ve hatta motive edebilir ![]() ![]() ![]() Mesela, sabahları ofisime yada eğitim vereceğim şirkete giderken, �türkü� dinlemekten çok zevk alıyorum ve bu beni motive ediyor ![]() 16 ![]() Sizi motive eden filmlerin listesini yapın ve küçük bir arşiv oluşturun ![]() ![]() ![]() 17 ![]() Gerek internette, gerekse kitaplarda size ilham verecek ve motive edecek binlerce alıntı bulunuyor ![]() ![]() Bunlar işinize çok yaracaktır, çünkü hepimizin hayatı yorumlama şeklimiz farklıdır ![]() ![]() 18 ![]() Mutlu bir yaşam için, sağlıklı beslenme çok önemlidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 19 ![]() Bazı insanlara 6 saat uyku yeterken, bazıları için 8 saat gerekli olabilir ![]() ![]() ![]() ![]() 20 ![]() En önemli ders bu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - - - Hedefler olmadan, hayatınızda kalıcı değişiklikler yapmanız oldukça zordur ![]() ![]() 21 ![]() Hedefler ile ilgili en önemli ipucu bu ![]() ![]() ![]() Hedefler, hayatınızın tüm alanlarındaki gelişiminiz için önemlidir, eğer hedefsiz çalışırsanız, gelişiminizde güçlükler ile karşılaşırsınız ![]() İstediğinizi elde etmek için, işinizi şansa bırakmanız hiç de iyi bir yol değildir ![]() Earl Wilson�un güzel bir sözü var ![]() ![]() ![]() ![]() Hedeflerle çalışın, onlar size başarıyı ve yanında meyvesi olan mutluluğu getireceklerdir ![]() 22 ![]() Temiz bir kağıt ve kalem alın ![]() ![]() ![]() Sonra, düşünün, düşünün ve tekrar düşünün ![]() ![]() ![]() ![]() Bitirdiğinizde, üzerinde çalışmak için gereğin fazla hedefiniz olacak ![]() ![]() 23 ![]() Üzerinde çalışacağınız hedefi seçmeden önce, onu bir kağıda yazın, hedefinizin somutlaşmasını sağlayın ![]() ![]() 24 ![]() Neden bu hedefi seçtiniz? Hedeflerinizin her biri için, �Bunun bana ne yararı var� sorusunu sorun ![]() ![]() ![]() 25 ![]() Hedefinizin etkili olabilmesi için, onu spesifik olarak ele alın ![]() �Çocuklarınız ile ilişkilerinizi geliştirmek� çok önemli ve yapmaya değer olabilir, ancak hedefiniz adına çok geniş bir tanımlama olacaktır ![]() ![]() ![]() Bu sizi hedefinize daha kolay ulaştırabilir ![]() 26 ![]() Hedeflerinizin gerçekleşmesini engelleyecek en ölümcül şey, ertelemektir ![]() ![]() Hedeflerinizde yaptığınız gibi, terminlerinizi de spesifikleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() 27 ![]() Termin önemli, ancak onun kadar önemli olan başka bir konu daha var ki, bu da başlama zamanının net olmasıdır ![]() ![]() Bunun üstesinden gelmek için, başlama tarihi belirleyin ve o tarihe sadık kalın ![]() 28 ![]() Hedeflerinizin etkili olabilmesi için, ulaşılabilir-zor olmalıdır ![]() ![]() Hedefleriniz ulaşılabilir olmalı, ancak aynı zamanda sizin mevcut yetenek ve becerilerinizi geliştirmenizi gerektirecek kadar da zor olmalıdır ![]() 29 ![]() Ulaşamayacağınız hedefler belirlemek, sununda, sizde hayal kırıklığı, kızgınlık ve özgüven sarsılması yaratır ![]() ![]() 30 ![]() Hedeflerinizin her bölümü için, adım adım detaylı aksiyon planı hazırlayın ![]() ![]() ![]() 31 ![]() Aynı anda çok fazla hedef üzerinde çalışmayın ![]() ![]() 32 ![]() Çalışmalarınızdaki ilerlemenizi ölçün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 33 ![]() Kendinizi yapmak zorunda hissettiğiniz yada yapmayı gönülden istediğiniz 10 şeyin listesini yapın ![]() ![]() Bu listeyi ofisinizde ve/veya evinizdeki panoya yapıştın ![]() 34 ![]() Post-it�ler günlük görevlerinizi ve hedeflerini hatırlamanız için mükemmel araçlardır ![]() ![]() Birbiri üstüne geçmiş, ne olduğu okunmayan onlarca not, size hiçbir yarar sağlamayacaktır ![]() 35 ![]() Kendiniz için ödüller belirleyin ![]() ![]() ![]() ![]() - - - Davranış her şeydir ![]() ![]() 36 ![]() Günlük konuşmalarınızda, �Bunu başarabilirim� yada �Bir çözüm buluruz� gibi olumlu cümleler kullanmaya dikkat edin ![]() Kurduğunuz, cümlelerin sizin psikolojiniz ve davranışlarınız üzerinde son derece önemli etkileri olduğunu unutmayın ![]() 37 ![]() İnsanların ne kadar başarılı oldukları, iyimser yada kötümser olmalarına göre değişir ![]() ![]() ![]() 38 ![]() Arkadaşlarınızın negatif davranışları mı var? Bu sizi etkiliyor mu? Birlikte zaman geçirdiğimiz insanlar, çoğu zaman bizim tutumumuzu etkileyebilir ![]() ![]() 39 ![]() Mutsuz olduğunuzu anladığınızda, bunu kendinize itiraf edin ve kendinizi korumaya alın ![]() ![]() ![]() ![]() 40 ![]() Kendimize pozitif bir insan olduğumuzu söylemekten hoşlanıyor olabiliriz, fakat bu her zaman doğru değildir ![]() ![]() ![]() 41 ![]() Sizi nelerin huzursuz ettiğini bildiğinizde, içinde bulunduğunuz olumsuz durumdan uzaklaşabilir ve bunun sonucu ortaya çıkan gerilim ve hayal kırıklıklarından korunabilirsiniz ![]() Eğer kaçamayacağınız bir durum söz konusu ise, onu daha iyi bir hale getirmek için neler yapabileceğinizi düşünün ![]() 42 ![]() Bu sizin psikolojiniz ve tutumunuz için hayati önem taşır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 43 ![]() Şimdi dışarıya çıkın ve açık havada kısa bir yürüyüş yapın ![]() Sıkıntı duyduğunuz durumlarda, ara vermesini bilin ![]() ![]() ![]() Bununla birlikte, sürekli çalışmayın, ara vermesini bilin ![]() ![]() ![]() *BALTAYI BİLEMEK "Çalışacağım ve kendimi hazırlayacağım ![]() ![]() Abraham LINCOLN Bir ormanda iki kişi ağaç kesiyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() · "Bu nasıl olabilir? Ben daha çok çalıştım ![]() ![]() ![]() · "Ortada bir sır yok ![]() ![]() ![]() Kendimizi geliştirmek, baltamızı bilemektir ![]() ![]() ![]() ![]() Delfi�deki ünlü tapınakta Sokrates�in şu sözü yer alır: "İnsan Kendini Tanı" Kendini tanımak, şu anda olduğumuz noktayla olmak istediğimiz nokta arasındaki yoldur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 44 ![]() Harekete geçmeden önce, nedeniyle birlikte hareketiniz hakkında düşünün ![]() ![]() ![]() ![]() İki kez dinleyip, bir kez konuşmamız için, iki kulağımız ve bir ağzımız olduğunu unutmayın ![]() 45 ![]() ![]() Bu iki kelime, mutlu, istekli, pozitif insan ile üzgün, bitkin ve negatif insan arasındaki farktır ![]() Hayatınızda sizi direk yada dolaylı olarak etkileyecek şeyler olduğunda, buna yanıt verin ![]() ![]() Eğer tepki verirseniz, nedenleri atlamış ve o andaki duruma odaklanmış olursunuz ![]() ![]() Tepki değil, yanıt verin ![]() 46 ![]() Etrafınıza bakın ve sahip olduğunuz şeylerin değerlerinin farkına varın ![]() ![]() ![]() ![]() Farklı bir bakış açısıyla bakın ve hayatınızdaki güzel şeylerin tadını çıkarın ![]() 47 ![]() Bazen, kendinizi kötü hissetmenizin hiçbir kötü yanı yok ![]() ![]() Bir şeylerin yolunda gitmediği, kendinizi iyi hissetmediğiniz günler olacaktır ![]() ![]() 48 ![]() Sorunlara mantığınızla yaklaşın ![]() ![]() 49 ![]() Etrafınızdaki negatif konuşmalara katılmayın ![]() ![]() 50 ![]() Güne gülümseyerek başlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MOTİVASYON MASALLARI Pekçok insanın kafasında bir hedef vardır, fakat ona ulaşmak için adım bile atmazlar ![]() ![]() ![]() Beceremem, onu yapamam Evet, yapabilirsin! Diğerleri ne yapabiliyorsa, sen de yapabilirsin ![]() ![]() Yarın başlarım Belki, yapamazsın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu benim için doğru olmayabilir Uğraştığınız şeyin sizin için en iyisi olduğundan hiçbir zaman %100 emin olamazsınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Cevap : Motivasyon Ve Başarı İçin 50 Taktik! |
![]() |
![]() |
#2 |
elizsu
|
![]() Cevap : Motivasyon Ve Başarı İçin 50 Taktik!COK TESEKKÜRLER KENDİMİ NE KADAR DERS CALISIRSAM CALIŞİİYM YETERSİZ HİSSEDİYORUM BANA BU KONUDA YARDIM EDER MİSİNİZ?AMA KENDİMİ MTİVE ETSEMDE BİR İŞE YARAMIYOR ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
suskun
|
![]() Cevap : Motivasyon Ve Başarı İçin 50 Taktik!Buyrun elimden geldiğince yardımcı olabilirim size ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
suskun
|
![]() Cevap : Motivasyon Ve Başarı İçin 50 Taktik!Sitede büyük harf kullanmak yasaktır sevgili elizsu bunuda göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
inci_tanesi
|
![]() Cevap : Motivasyon Ve Başarı İçin 50 Taktik!paylaşımn içn teşekkürler
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
kalpsiz_kiz
|
![]() Cevap : Motivasyon Ve Başarı İçin 50 Taktik!güzeldi hatta baya güzeldi ama bu denilenlerin hepsini yaşamımıza geçirsek sanırım ortada ne sıkıntı kalır ne dert güllükk gülüstanlık dört dörtlükk kişiler oluruzz :sm_sleep: saol paylaşımın için |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
suskun
|
![]() Cevap : Motivasyon Ve Başarı İçin 50 Taktik!Teşekkürler vaktinizi ayırıp okuduğunuz için ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
JOKER
|
![]() Cevap : Motivasyon Ve Başarı İçin 50 Taktik!güzelmiş bazılarını uyguluyorum zaten :) emeğine sağlık ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
su perisi
|
![]() Cevap : Motivasyon Ve Başarı İçin 50 Taktik!Ben teşekkür ederim arkadaşlar! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|