![]() |
Hayattan Ne Öğrendim?/Mevlana.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hayattan Ne Öğrendim?/Mevlana..Hayattan Ne Öğrendim?/Mevlana ![]() ![]() Sonsuz bir karanlığın içinden doğdum ![]() ![]() Ağladım ![]() Zamanla ışıkta yaşamayı öğrendim ![]() Karanlığı gördüm, korktum ![]() Gün geldi sonsuz karanlığa uğurladım sevdiklerimi… Ağladım ![]() * * * Yaşamayı öğrendim ![]() Doğumun, hayatin bitmeye başladığı an olduğunu; aradaki bölümün, ölümden çalınan zamanlar olduğunu öğrendim ![]() * * * Zamanı öğrendim ![]() Yarıştım onunla… Zamanla yarışılmayacağını, zamanla barışılacağını, zamanla öğrendim… * * * İnsani öğrendim ![]() Sonra insanların içinde iyiler ve kötüler olduğunu… Sonra da her insanin içinde iyilik ve kötülük bulunduğunu öğrendim ![]() * * * Sevmeyi öğrendim ![]() Sonra güvenmeyi… Sonra da güvenin sevgiden daha kalıcı olduğunu, sevginin güvenin sağlam zemini üzerine kurulduğunu öğrendim ![]() * * * İnsan tenini öğrendim ![]() Sonra tenin altında bir ruh bulunduğunu… Sonra da ruhun aslında tenin üstünde olduğunu öğrendim ![]() * * * Evreni öğrendim ![]() Sonra evreni aydınlatmanın yollarını öğrendim ![]() Sonunda evreni aydınlatabilmek için önce çevreni aydınlatabilmek gerektiğini öğrendim ![]() * * * Ekmeği öğrendim ![]() Sonra barış için ekmeğin bolca üretilmesi gerektiğini… Sonra da ekmeği hakça üleşmenin, bolca üretmek kadar önemli olduğunu öğrendim ![]() * * * Okumayı öğrendim ![]() Kendime yazıyı öğrettim sonra… Ve bir süre sonra yazı, kendimi öğretti bana… * * * Gitmeyi öğrendim ![]() Sonra dayanamayıp dönmeyi… Daha da sonra kendime rağmen gitmeyi… * * * Dünyaya tek başına meydan okumayı öğrendim genç yasta… Sonra kalabalıklarla birlikte yürümek gerektiği fikrine vardım ![]() Sonra da asil yürüyüşün kalabalıklara karşı olması gerektiğine aydım ![]() * * * Düşünmeyi öğrendim ![]() Sonra kalıplar içinde düşünmeyi öğrendim ![]() Sonra sağlıklı düşünmenin kalıpları yıkarak düşünmek olduğunu öğrendim ![]() * * * Namusun önemini öğrendim evde… Sonra yoksundan namus beklemenin namussuzluk olduğunu; gerçek namusun, günah elinin altındayken, günaha el sürmemek olduğunu öğrendim ![]() * * * Gerçeği öğrendim bir gün… Ve gerçeğin acı olduğunu… Sonra dozunda acının, yemeğe olduğu kadar hayata da lezzet kattığını öğrendim ![]() * * * Her canlının ölümü tadacağını, ama sadece bazılarının hayatı tadacağını öğrendim ![]() **** MEVLANA |
![]() |
![]() |
|