Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allah’in, ettiği, kimseler, lanet

Allah’İn Lanet Ettiği Kimseler

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allah’İn Lanet Ettiği Kimseler

o şeytana lanet etti Ve o da: 'Elbette senin kullarından belirli bir pay alacağım, onları mutlaka saptıracağım, onları boş kuruntulara sokacağım ve onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar, onlara emredeceğim de 'ın yaratışını değiştirecekler' dedi Kim 'ı bırakıp da şeytanı dost edinirse, şüphesiz o, apaçık bir ziyana uğramış olur" [Nisa Suresi, 118-119]

Tıptaki gelişmeler neticesinde giderek yaygınlaşan ve tedaviden ziyade vücudun dış görünüşünü güzelleştirmeyi amaçlayan estetik ameliyatlar hakkında klasik fıkıh literatüründe detaylı bilgilerin olmayışı gayet doğaldır Ancak vücuda yapılan estetik müdahalelerle ilgili sünnette ve fıkıh kitaplarında konuya ışık tutacak yeterli açıklamalar vardır

Hz Peygamber sall'ın yarattığını değiştirme değil, ihtiyacın bulunması ve tedavi amacı söz konusudur İslam âlimlerinin yaptıkları açıklamalarda, onların vücut üzerine yapılacak tasarruflarda tedavi kastının, ihtiyaç ve zaruretin bulunmasını esas aldıkları görülmektedir Nitekim İslam âlimleri, doğuştan fazla olan bir uzvu, normale döndürmek için tedavi maksatlı müdahaleleri caiz görmüşlerdir

Dikkat edilmesi gereken husus şudur ki; günümüzde estetik müdahalelerin yaygınlaşması ile organların/uzuvların daha güzel bir görüntüye kavuşturulması amaçlanmaktadır Özellikle burunla ilgili estetik müdahalelerin yaygınlaştığı görülmektedir

Abdullah İbn Mes'ud (ra)'dan şöyle rivayet edilmiştir:
", dövme yapan ve yaptıran kadınlara, yüzden kıl yolan ve yolduran kadınlara, güzellik için diş törpülettiren kadınlara, 'ın yarattığı şekli değiştiren kadınlara lanet etmiştir"

Bu söz, Esed oğullarından Ümmü Yakup denilen bir kadının kulağına gitmişti Bu kadın (o sırada) Kuran okuyordu Hemen kalktı ve Abdullah İbn Mes'ud'un yanına gelerek ona: "Senden benim kulağıma gelen bu söz de ne? Sen dövme yapanlara ve yaptıran kadınlara, yüzden kıl yolduran kadınlara, güzellik için diş törpületen kadınlara, 'ın yarattığı şekli değiştiren kadınlara lanet okumuşsun" dedi

'Bu söylediğim 'ın kitabında da var'

Abdullah İbn Mes'ud: " Resulünün lanet ettiklerine ben neden lanet etmeyecekmişim Hem bu 'ın kitabında da var" dedi
Bunun üzerine kadın: "Doğrusu ben Kur'an'ın iki kapağı arasındakileri okudum Fakat böyle bir şey bulamadım" dedi Abdullah İbn Mes'ud: "Gerçekten Kur'an-ı okudunsa, mutlaka bulmuşsundur Yüce ; 'Peygamber size neyi getirmişse onu alın! Size neyi yasakladıysa ondan kaçının/vazgeçin' [Haşr, 69/7] buyurdu dedi

Bunun üzerine kadın: "Gerçekten ben şimdi senin hanımının üzerinde bundan bir şey görüyorum" dedi Abdullah İbn Mes'ud şöyle söyledi: "Git de bak!'

Kadın, İbn Mes'ud'un hanımının yanına gitti, fakat (onda bununla ilgili) bir şey göremedi Abdullah İbn Mes'ud'un yanına gelip: "Bir şey göremedim" dedi

Abdullah İbn Mes'ud: "Bana bak! Böyle bir şey onda olsaydı, onunla bir arada olamazdık" diye cevap verdi
[Kaynakları: Müslim, Libas; Buhari, Libas; Ebu Davud, Teraccül; Tirmizi, Edeb; Nesai, Zinet; İbn Mace, Nikâh]

Resulü, muhanneslere lanet etti!

İbn Abbas (ra) rivayet ediyor: Resûlullah sall yarın Tâif in fethini nasip ederse, ben sana Gaylan'ın kızını göstereceğim Çünkü o gelirken dört, giderken sekizdir [çok alımlı yürür]" dedi

Bunun üzerine Resûlullah sallu aleyhi vesellem, "Böyleleri bir daha yanınıza girmesin" buyurdu

Buradan Resûlullah'ın o kimseyi önceleri erkekliği olmayan (hünsâ) biri olarak tanıdığı, bu sözü üzerine onun kadınlara ilgi duyan biri olduğunu anladığı ve onun hanımların yanına girmesine yasak getirdiğini anlıyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com