![]() |
Şeytanın Cürm-Ü Meşhudu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytanın Cürm-Ü Meşhudu?Şeytan bir midir, çok mudur? Bir ise eğer, o kadar güçlü mü ki, her zaman her insana ulaşabiliyor? Şeytan nasıl kötülüğü tavsiye ediyor? Vesvese verme işinde kendisine yardım eden başka varlıklar da var mıdır?? Kur?ân, insanlığın yaratılışını anlatırken, meleklerle beraber şeytanı da gündeme taşır ![]() ![]() Başka bir ifâdeyle Kur?ân tarafından melekler ve Peygamberlerin yüksek ahlâkını idrâk ve ihyâ etmeye teşvik edilen insan, şeytanın kötü ahlâkı, kötü mîzâcı ve kötü sıfatları karşısında da şiddetle uyarılır ![]() Şeytan, Cenâb-ı ![]() ![]() Şeytan tevbe etmek, pişmanlık duymak, ![]() ![]() ?Çamurdan yarattığına mı secde edeceğim? Benden üstün kıldığını görüyor musun? 2 Halbuki beni ateşten, onu ise çamurdan yarattın; ben ondan üstünüm!? dedi ![]() Oysa büyüklük ve Kibriyâ ![]() ![]() ![]() ?İn oradan! Orada büyüklenmek sana düşmez! Çık git! Sen bir aşağılıksın! 4 Sen artık kovulmuş birisin! Cezâ Gününe kadar lânetim senin üzerinedir!? 5 Şeytan sarsıldı, yıkıldı; birdenbire yok olacağı kâbusu yaşadı ![]() ?Rabb?im! Beni insanların tekrar dirilecekleri zamana kadar ertele? diye yalvardı ![]() Muhatabı ve isteyeni âsî şeytan bile olsa olumsuz cevap vermemesi, Cenâb-ı Hakk?ın duâ ve niyazlara ne denli önem verdiğini göstermektedir ![]() Yüce ![]() ?Sen, kıyamet gününe kadar bırakılanlardansın!? buyurdu ![]() İblis, bu defa teşekkür etmek yerine, azgın fikirlerinde adeta boğuldu: ?Beni azdırdığın için, and olsun ki Senin doğru yolun üzerine duracağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazret-i Âdem?in (as) yaratılışı esnasında ![]() ![]() Şeeytan, kendisi de cins olarak cinlerdendir ![]() Cinlerin Müslüman olanları ve kâfir olanları vardır ![]() ![]() Nitekim insanlardan da şeytan vazifesini gören habis ruhlular vardır ![]() Bu dünya, herkes için imtihan dünyasıdır ![]() Suçun şahsîliği prensibiyle, herkes kendi günahını yüklenir ![]() ![]() ![]() ![]() Demek secde emrine muhalif olduğundan ![]() ![]() Hiç kimse bir başkasının günahını üstlenmez ![]() Du Ey insanların Rabbi, insanların Meliki ve insanların İlâhı olan Hamî-i Rahîm?im! Cin olsun, insan olsun, kalbime vesvese veren sinsi vesvesecinin kötülük ve şerrinden, fısk ve fücurundan, vesvese ve dalâletinden Sana sığınırım ![]() Dipnotlar: 1- A?râf Sûresi, 7/12 ![]() ![]() 2- İsrâ Sûresi, 17/61,62 ![]() 3- A?râf Sûresi, 7/12; Sâd Sûresi, 38/76 ![]() 4- A?râf Sûresi, 7/13 ![]() 5- Sâd Sûresi, 38/77,78 ![]() 6- Hicr Sûresi, 15/36 ![]() 7- Hicr Sûresi, 15/37, 38 ![]() 8- A?râf Sûresi, 7/17 ![]() 9- Hicr Sûresi, 15/39,40 ![]() 10- Bakara Sûresi, 2/34; Sâd Sûresi, 8/74 ![]() 11- Kehf Sûresi, 18/50 ![]() 12- Bediüzzaman Said Nursî, Lem?alar, s ![]() ![]() 13- Müddessir Sûresi, 74/38 ![]() 14- Necm Sûresi, 53/38 ![]() |
![]() |
![]() |
|