Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
incitme, kimseyi

Kimseyi İncitme

Eski 08-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kimseyi İncitme

Kimseyi İncitme

Cenâb-ı Hak buyuruyor:

“Ey iman edenler! için hakkı ayakta tutan, adaletle şahitlik eden kimseler olun Bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi âdil davranmamaya itmesin Adaletli olun; bu, korkusuna daha çok yakışan (bir davranış) tır 'a isyandan sakının yaptıklarınızı hakkıyle bilmektedir” (Mâide, 8)Rasûlullah (sav) buyuruyor:

“Verdiği hükümlerde, ailesinin ve halkın yönetiminde adaletli davranan yöneticiler, kıyamet gününde Teâlâ’nın yanında nurdan yüksek koltuklar üzerinde otururlar

(Müslim, İmâre 18)
Bir adam Rasûlullah (sav) Efendimiz’in önüne oturdu ve şöyle dedi:

“–Ey Allâh’ın Rasûlü! Benim kölelerim var Durmadan bana yalan söylüyor, ihânet ediyor ve baş kaldırıyorlar Ben de onları azarlıyor ve dövüyorum Onlar yüzünden benim durumum ne olacak?”
Rasûlü (sav) şöyle buyurdu:

“–Onların sana karşı yaptıkları hıyânet, isyan ve yalanlar ile senin onlara verdiğin cezâ hesaplanacak Eğer senin verdiğin cezâ, onların suçuna eşit olursa senin lehine ya da aleyhine bir şey yoktur Eğer senin verdiğin cezâ, onların suçundan az ise, bu lehine fazîlet olacaktır Eğer verdiğin cezâ, onların suçunu aşarsa o fazlalığı ödemek zorunda kalacaksın ki, bu senden kısas yoluyla alınacaktır

Adam bir kenara çekilerek hüngür hüngür ağlamaya başladı Bunun üzerine Rasûlullah (sav) şöyle buyurdu:

“– Teâlâ’nın; “Biz, kıyâmet günü için adâlet terâzileri kurarız Artık kimseye, hiçbir şekilde haksızlık edilmez (Yapılan iş) bir hardal tanesi kadar dahî olsa, onu (adâlet terâzisine) getiririz Hesap gören olarak Biz yeteriz” (Enbiya, 47) kavl-i celîlini okumuyor musun?”

Adam bunun üzerine şöyle dedi:

–Vallâhi yâ Rasûlâllah, hem kendim hem de onlar için birbirimizden ayrılmaktan daha hayırlı bir yol kalmadı Şâhid olunuz, onların hepsi de hürdür” (Tirmizî, Tefsîr, 21/3165)

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com