Üç Şey! |
08-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üç Şey!Üç şey! Peygamber efendimiz(sav) buyurdular ki: Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: güzel koku, helal nisa, gözüm nuru olan namaz Hz Ebubekir(ra) ise bana üç şey sevdirildi ya rasulullah: senin yüzüne bakmak, kızımın Rasulullahın zevcesi olması, senin yolunda mal harcamak Hz Ömer ra bana üç şey sevdirildi: iyilikle emretmek, kötülükten nehyetmek, eski kaftan giymek Hz Osman ra Dünyada bana üç şey sevdirildi: aç doyurmak, kuran okumak, çıplak giydirmek Hz Ali ra bende dünyadan üç şeyi sevdim: misafire hizmet etmek, yaz gününde oruç tutmak, düşmana kılıç vurmak İbni Abbas (ra) bana da üş şey sevdirildi: mahlukattan uzlet, ile ünsiyet, ’a tövbekar olmak Hz Hasan ra:Bana da üç şey sevimli geldi: geceleri namaz kılmak, sözün doğrusunu söylemek, hastaları ziyaret etmek Hz Hüseyin ra:Ben üç şeyi sevdim: ’a Muhabbet, için fukaraya şefkat, yolunda şehadet Hz Hamza ra Bana da üç şey sevimli gelir: Ahde vefa, emaneti eda, cemaate devam Hz Aişe bana sevimli gelen üç şey: ana babaya ikram, helal kazanç, haramdan sakınmak Hz Fatıma(ra) ise: yetimlere şefkat, komşuya ihsan, fakir ve zaiflere merhamet Mikail (as): ağlayan göz, zikreden lisan, titreyen kalb İsrafil (as):ilmiyle amil alim, sabırlı zahid, acize yardım Azrail (as): ’a tevekkül, ’ın kaderine rıza, ’ın emrine itaat Cebrail (as):delalette olanları hidayet etmeyi, itaatkar olan gariblerle ünsiyet etmeyi, darlık içinde olan ailelere yardım etmeyi Cenab-ı Rabbul Alemin hazretleri buyurdu: sıkıntıları kaldırmak, günahları mağfiret etmek, ayıpları setretmek M Sami Ramazanoğlu |
|