Lale Bahçesi (Dostluk) |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lale Bahçesi (Dostluk)yaşlı bir adam 19 20 yaşlarındaki oğluna sürekli nasihat edermiş - evladım o yanındaki zibidiler senin arkadaşın değiller sana sürekli kötü alışkanlıklar kazandırıyorlar ben seni camilerde büyüttüm sen şimdi içiyorsun bazan eve geliyor bazan gelmiyorsun onlarsenin dostun değil dermiş çoçuk bunun üzerine babasının yakasını tutmus ve şöyle demiş - bana bak ihtiyar onlar benim en iyi dostlarım eğer onlar hakkında boyle ileri geri konusrsan babam olduğuna bakmam seni fena yaparım yaşlı adam ısrarla şöyle soylemiş - o halde şu bizim ahıra gir ordan kara keçiyi al kes derisini soy ve etleri bir çuvala koy dostum dediğin arkadaşlarına git ve bir adam öldürdüm yardım edinde gömelim aman kimse duymasın de bakalım sana yardım edeceklermi çocuk arkjadaşlarından emin bi şekilde keçiyi kesmiş ve derisini soyup etleri bir cuvala koymus sırayla tek tek arkadaşlarını dolaşmıs kime gitse defol başımdan benim basımıda belaya sokma demişler sırtında cuvalla ile üzgün bi şkilde eve dönmüş babasına karşı mahcup bişekilde af dilemiş ve ellerine kapanmıs babası ona ben sana soylemiştim değilmi dedikten sonra şimdi şu cuvalı sırtına al felanca köyde bir arkadasım var ona benim olğlum olduğunu soyle ve adam öldürdüğünü onu gömmene yardım etmesini istediğimi soyle demiş cocuk cuvalı sırtlanmıs ve o adamı bulmus adama beni felanca gönderdi ben onun oğluyum ve cuvalın hikayesini anlatmıs adam sağa sola bakıp cuvalı cocuğun elinden kapmıs hemen evin arka bahcesine götrmüş bii r kuyu kazmıslar ve cuvalı orayya atıp gömmüşler biraz sonra adam oraya lale tohumları ekmiş cocuk evine dönüp babasına durumu anlatmıs babasıda bu sefer git o adamın yanına herkesin içinde ona bir tokat patlat demiş cocuk bu işi anlamamıs ama artık babasının emrine girmiştir gider o adama kahvenin ortasında bir tokat patlatır adam yere duser ofkeyle yerden kalkar ve oğlum oğlum evladım gitbabana soyle ben bir tokata lale bahcesi bozacak adam değilim demiş okuduğunuz için |
|