Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
gencin, hikayesi, kuran, okuyan

Kur'an Okuyan Gencin Hikayesi

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kur'an Okuyan Gencin Hikayesi

Bir genç hafızlığını tamamlarken her gün sabaha kadar Kur'an'ı hatmeder Bundan dolayı da sabah derslerine yorgun ve bitkin olarak çıkar Durumu öğrenen hocası Kur'an'ı bu şekilde okumasını arzu etmediği için bir gün onu karşısına alır ve: "Evladım! Biliyorsun Kur'an, indiği gibi okunmalıdırBu gece sen Kur'an'ı, karşında ben varmışım gibi oku" tavsiyesinde bulunur

Genç gider ve Kur'an'ı hocasına okuyormuş gibi okur Sabah huzura geldiğinde: "Efendim, bu gece Kur'an'ı ancak yarısına kadar okuyabildim" der Bunun üzerine hocası: "Pekâla bu gece de Efendimiz'e okuyor gibi oku!" emrini verir Talebe şaşkınlık ve heyecan içinde Nebîler Serveri'nin huzurunda olduğu düşüncesiyle o gece daha dikkatli okur Ertesi gün de üstadına Kur'an'ın ancak dörtte birini okuyabildiğini söyler Üstadı talebesindeki manevi yükselişi görünce: "Bugün de o emin melek Cebrail'in Efendimiz'e (sallallahu aleyhi vesellem) tebliğ ettiği anda dinliyor gibi oku!" der Talebesi ertesi gün "Vallahi üstadım, bugün ancak bir sure okuyabildim" der

Üstadı son adımı atar: "Evladım! şimdi de onu binlerce hicabın verasında bulunan Yüce Rabbimiz'in huzurunda okuyor gibi oku! Düşün ki O seni dinliyor ve Kur'an'ı senle mukabele ediyor!"

Talebe ertesi gün gözyaşları içinde üstadına gelir ve şöyle der: "Üstadım! Fatiha'dan başladım ilk ayetleri okudum; ama 'ıyyâke na'budu' demeye bir türlü dilim varmadı Çünkü 'Sadece sana kulluk yaparım!' diyemedim

Bence tasavvufun bir başka anlamı da şudur:

Hep bana demeyi öğretmez Başkalarını da düşünmeyi öğretir

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com