Şeytan Nerede Yaşar |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeytan Nerede YaşarŞeytan bildiğiniz üzre ateşte yaşamaz dünyada şeytan insanların uyku vaktindeki halinde bedeninde yaşarlar burun kısmında geniz denilen bir yer vardır şeytan uyku halindeyken oraya girer oraya yerleşir orda uyur rivayete göre Allah resulüne sorulmuş peki napmalı diye Allah resulü sabah kalktığınızda sünkürün sünkürünki şeytan bedeninizi terketsin buyrulmuş, sünkürülmediği zaman nolur sonra şeytan uyanır ve oradan içinize girer sonra vesvese verir kalbinize denilmekte Ayrıca bir hadistede denildiği gibi şeytanlar tan yeri ağrığınında dünyaya inerler ve güneş onların iki boynuzları arasındadır akşam yatsı namazından sonra dünyayı terk ederler buyrulmuş bir gün Allah resulu bir sofrada otururken sofraya bir çoçuk koşa koşa gelir masaya bismillah demeden oturur sol eliyle yemeye başlar sonra babası gelir oturur yine bismillah demeden yemeye başlar Allah resulü adamın ve çoçuğun kolunu tutarak çeker bislillah diyin bismillah diyinki bu yediklerinizden şeytanda yemesin sağ elinle yeki şeytanda yemesin buyurur kişi sofraya oturduğunda bislillah desin yahut unutuysa başındada sonundada desin yoksa yediklerinden içtiklerinden şeytanda yer içir çoçuk ve babası bismillah dediler şeytan ise yediklerini kusarak masayı terk ettiğini duyunca Allah Resulü rahatlıkla yiye bilirsiniz diye buyurmuş su kablarınızı bismillahla ağızlarını kapatın ki şeytan suyunuzdan içmesin kapınızı bismillahla kapatın ki tan yeri ağrıdığında o eve şeytan giremesin kimki dışarıdan eve girerken ilk adımda Allahı anarsa şeytan bana bu evde bugün yer yok der ve gider kimki ikinci adımda Allahı anmazsa şeytan bana burda bir günlük yer var der o günü bekler buyrulmuştur esnemek tembelliktendir şeytanda tembeliliği sever esnerken azınızı kapatın ki şeytan içeri girmesin diye buyrulmuştur Kaynak=Ben inanıyorum kitabı |
|