![]() |
Albert Einstein... (Allahın ve Şeytanın Küçük Bir İspatı) |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Albert Einstein... (Allahın ve Şeytanın Küçük Bir İspatı)Bir üniversite profesörü öğrencilerine su soruyu sorar; - Var olan her şeyi Tanrı mı yarattı? Bir öğrenci ayağa kalkar ve cevaplar ![]() - Evet, her şeyi Tanrı yarattı! Profesör sorusunu yineler ve öğrenci yine "Evet efendim"diye cevaplar ![]() Profesör devam eder ![]() - Eğer her şeyi yaratan Tanrı ise ve şeytan var olduğuna göre şeytanı da Tanrı yaratmış olur ![]() Çalışmalarımızda uyguladığımız kesinleştirme prensibine göre de Tanrı şeytandır ![]() Öğrenci böyle bir önerme karşısında şaşırır ve yerine oturur ![]() Profesör öğrencilerine bir kez daha Tanrı'nın içindeki kaderin bir efsane olduğunu kanıtlamaktan ötürü oldukça mutludur ![]() Bu arada başka bir öğrenci ayağa kalkar ve "Bir soru sorabilir miyim profesör" der ![]() Profesör sorabileceğini söyler ![]() Öğrenci "Soğuk var mıdır" diye sorar ![]() Profesör; "Nasıl bir soru bu böyle, tabii ki vardır"diye cevaplar,"Sen hiç soğuktan üşümedin mi?" Öğrenci "Aslında, fizik yasalarına göre soğuk yoktur; yaşamda/ gerçekte biz soğuğu sıcaklığın yokluğu olarak düşünürüz ![]() Herkes veya nesneler o enerji oradaysa veya bir şekilde enerji iletiyorsa onu deneyimler ![]() Örneğin, Absolute 0 (273 derece C) sıcaklığın kesin yokluğudur ![]() Soğuk yoktur, o yalnızca sıcaklığın yokluğunda duyumsadıklarımızı tarif etmek için yarattığımız bir kelimedir" der ve devam eder ![]() - Profesör, karanlık var mıdır? - Tabii ki vardır ![]() - Korkarım gene yanılıyorsunuz efendim ![]() ![]() Yasamda/ gerçekte karanlık ışığın yokluğudur ![]() Biz ışık üzerinde çalışabiliriz ama karanlığı çalışamayız ![]() Gerçekte, biz Newton'un prizmasını kullanarak beyaz ışığı kırar ve renklerin çeşitli dalga uzunlukları üzerinde çalışabiliriz ![]() Ama karanlığı ölçemeyiz ![]() Bir basit ışık karanlık bir mekânı aydınlatarak karanlığı kırmış olur yani karanlığı geçersiz kılar ![]() Siz belli bir mekânın/uzayın ne kadar karanlık olduğundan nasıl emin olursunuz? Işığın miktarını ölçerek! Bu doğrudur değil mi? Karanlık insanlık tarafından, ışığın olmadığı yer/ mekân için kullanılan bir kelimedir ![]() O zaman size son bir soru daha sormak isterim, efendim ![]() Şeytan var mıdır? Bu kez profesör pek emin olamamakla birlikte cevaplar ![]() ![]() - Tabii vardır ![]() ![]() O, dünyadaki işlenmiş tüm suçlarda, şiddette yer alır ![]() Bunların tümü şeytanın kendisinden başka bir şey de değildir ![]() Öğrenci itiraz eder ![]() - Şeytan yoktur efendim ![]() ![]() Şeytan basit olarak Tanrı'nın yokluğudur ![]() O aynen karanlık ve soğukta olduğu gibi insanın Tanrı'nın yokluğunu tarif etmek üzere yarattığı bir kelimeden ibarettir ![]() Tanrı şeytanı yaratmadı ![]() Şeytan/ kötülük insanın tanrısal sevgiyi yüreğinde hissetmediği zaman yaptıklarının bir sonucudur ![]() O, aynen sıcaklığın olmadığı yere gelen soğuk,ya da ışığın olmadığı yere gelen karanlık gibidir ![]() Profesör kürsüdeki yerine çöker ![]() Genç öğrencinin adı Albert Einstein'dir __________________![]() Alıntı ![]() ![]()
|