|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
devirde, kuran, mazereti, okuyamamanın, olamaz |
![]() |
Bu Devirde Kuran Okuyamamanın Mazereti Olamaz! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Devirde Kuran Okuyamamanın Mazereti Olamaz!Bu Devirde KURAN Okuyamamanın Mazereti Olamaz! Geçen hafta yayınlanan makalemden sonra bazı okurlarımdan mesajlar geldi: "Kur'an okumayı bilmesek, sadece ilmihalle amel etsek yeterli mi?" Şunu belirteyim; ben keyfimden Kur'an okumayı öğrenmezlik etmedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Polis, jandarma, zabıta var mı? Bunlar yoksa hemen kapıyı açıp içeriye dalıyorduk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1956'da Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, "Kardeşlerimiz, eskimez yazıyı öğrensinler ![]() ![]() Nasıl öğreneceğiz? Kendi kendimize ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün cami imamına gittim ![]() Dedim, "Hocam ben kendi kendime Kur'an öğreniyorum ![]() Dedi ki; "Ne öğrendin?" "Tebareke'yi öğrendim, ezberledim ![]() ![]() "Peki oku bakalım ![]() ![]() Okumaya başladım, hoca bağırmaya başladı, "Hayır hayır, olmaz olmaz, eyvah eyvah!" diyor ![]() Yahu ne oldu? "Yok" dedi, "her harfin hakkını vermek lazım, sen harflerin hakkını vermiyorsun ![]() Telaffuz bozukluğu varmış ![]() Şimdi ben ölsem, ahirete gideceğim; melek soruyor; "İngilizce biliyorsun, Arapça bilmiyorsun!" Ne kadar utanırım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öğrenmek için eskimez yazı ile bazı yazılar yazıyordum okulda ![]() ![]() Bu defa İngilizce yazmaya başlardım ![]() ![]() Kur'an yazısı ile yazarken kızıyor, İngilizce yazarken bir şey söylemiyor ![]() ![]() Tabii, şimdi her şey serbest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nasıl ki İstanbul'un suyu Terkos gölünden geliyor, ilmihal de Kur'an'ın zemzeminden gelen bilgilerdir ![]() Dünya ve ahiretini cennet etmek isteyenler bir ilmihal alıp okuyup uygulamalı, amma "ilmihale uyarım, Kur'an öğrenmesem de olur" denmez ![]() Allah sorar, "maaş için neler neler öğrendin; Allah için neden Kur'an öğrenmedin?" Üstelik Kur'an öğrenmek çok kolay ![]() Ben arkadaşlarla "Üç günde Kur'an öğretirim!" diye iddiaya girerdim ![]() ![]() Beyin kanaması geçirdiğimde hastanede çok uzun süre yattım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hekimoğlu İsmail Rabbim size nice ömürler versin , Şafi ismi hürmetine şifa versin sayın hocam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|