![]() |
Allah Şifa Vermesin.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Allah Şifa Vermesin.."Hastalık" deyince hemen dilimizde duası da hazırdır: "Allah şifa versin!", "Derdi veren Allah, dermanını da verir!" diye dua ederiz ![]() Bazı "kitap kurtları" okuma alışkanlığını da hastalığa benzetir ![]() ![]() Okuma alışkanlığı bir hastalık mıdır, alışkanlık mı? Yoksa "okumak" bir ihtiyaç mıdır insan için? Merak ilmin hocasıdır! Dünyaya geldiği andan itibaren insan "öğrenmeye" başlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Okul öncesi yaşlarda çocuğu olan anne babalar bilirler, bu yaşlarda çocuklar çok soru sorarlar ![]() ![]() ![]() Adamın birisi beş yaşında ki oğluyla beraber gezerken, oğlu sorular sormaya başlamış ![]() Çocuk : "Baba bu ağacın yaprakları niçin yeşil?" Baba : "Ben nereden bileyim oğlum?" Çocuk : "Baba yağmurlar nasıl yağıyor?" Baba : "Ben nereden bileyim oğlum?" Çocuk : "Baba bulutlar hava da nasıl asılı kalabiliyor?" Baba : "Ben nereden bileyim oğlum?" Çocuk : "Baba! Sana bu kadar çok soru soruyorum diye kızmıyorsun değil mi?" Baba : "Niye kızayım ki oğlum? Sor ki öğrenesin!" Gözlemleyerek ve sorarak öğrenme dönemi olan okul öncesi dönemde en büyük sorumluluk anne babaya düşmektedir ![]() ![]() Sorularına cevap verilmeden geçiştirilen çocukların merak duygusu öldürülür ![]() ![]() ![]() Okumak mı bir hastalıktır yoksa okumamak mı? Son zamanlarda bütün dünyada öldürücü Alzheimer hastalığı artmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Bol bol kitap okumak ve tartışmak (zihin egzersizleri yapmak) zihnen dinç kalmanın önde gelen şartıdır ![]() Bilgi, genç tutar Beyne giren her yeni bilgi insanın DNA'sını değiştirmektedir ![]() ![]() ![]() Beyne giren her yeni bilgi DNA'yı değiştirir ![]() ![]() ![]() ![]() * * * * * * * Evlerinde hiç kitap okumayan anne babalar, çocuklarına ne kadar büyük bir kötülük yaptığının farkında mı? "Fazla okumayın kafayı yersiniz!" gibi sözleri dilimize nasıl soktular bilmiyorum ![]() ![]() Çocuğunuzu tüm hastalıklardan koruyun ![]() Okuma alışkanlığı bir hastalıksa böyle hastalığa can kurban! Bu hastalığı mümkün mertebe daha çok insana bulaştırın! Allah size de şifa vermesin! Beter olun! Sait Çamlıca |
![]() |
![]() |
|