![]() |
Hanımlarını İhmal Eden Beyler! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hanımlarını İhmal Eden Beyler!Hanımlarını ihmal eden beyler bu olayı düşünmeli? Ramazan'ın hafızalara bıraktığı güzel hatıralardan biri de, cami avlularında kurulan kitap fuarları olsa gerektir ![]() ![]() Hatta oldukça tebessüm ettiren tevafuklar da söz konusu olabiliyor bu yazar-okur sohbetlerinde ![]() ![]() Bir hanımefendi masadaki kitapların içinden Yeni Aile İlmihali'ni alıp evire çevire inceledikten sonra beyi ile anlaşamadıkları bir konuyu şöyle anlatmaya başladı: - Beyim büyük bir işletmede müdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bizim sorunlarımız dedi bu asra ait ![]() ![]() ![]() ![]() Az sonra hürmetli, saygılı bir beyefendi geldi karşıma, selam ve saygıdan sonra, hemen konuya girdi ![]() - Sizin Yeni Aile İlmihali'nizi tavsiye ettiler, onu almak için geldik, ancak şöyle bir sorum olacak size ![]() ![]() ![]() ![]() - İsterseniz dedim o devirden bir örnek arz edeyim televizyon devrinin aile reisine ![]() ![]() - Buyurun merakla dinleyeceğim sizi, dedi ![]() - Peygamberimiz dedim, gün boyunca mescidinde ashabının işleriyle meşgul oluyor, çoğu zaman yatsıdan sonra evine dönebiliyordu ![]() Bir gün yine yatsı namazından sonra evine geldi, şöyle bir müddet dinlendikten sonra ailesinden izin isteyerek dedi ki: - Aişe! İzin verir misin, Rabb'imle baş başa kalıp biraz namaz kılayım? Aişe validemiz (r ![]() - Ya Resulallah dedi, akşama kadar seninle konuşmayı çok özlüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Burada dikkatinize arz etmek istediğim husus şudur: - Resulullah (sas) Hazretleri, namaz kılmak için neden hanımından izin istiyor? Namaz için de hanımdan izin istenir mi? Siz ne diyorsunuz bu izin isteme olayına? - Sahi neden namaz için izin istedi acaba? Ben de merak etmeye başladım doğrusu ![]() - Çünkü yatsıdan sonraki saatler ailesine ayıracağı saatlerdir ![]() ![]() ![]() Bu sorulardan sonra ayaklarının ucuna bakarak düşünmeye başlayan müdür bey, neden sonra başını kaldırıp hanımına şöyle seslendi: - Hanım! Hocamızın keşfi açık galiba! Akşamları seni ihmal ederek televizyona kilitlenişimi keşfetmiş olacak ki itirazı mümkün olmayan çarpıcı bir örnekle beni uyardı ![]() ![]() ![]() ![]() Kitap fuarındaki okur-yazar sohbetinden bir hatıra arz etmiş oldum ![]() Alıntı: AHMED ŞAHİN |
![]() |
![]() |
![]() |
Hanımlarını İhmal Eden Beyler! |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hanımlarını İhmal Eden Beyler!- Peygamberimiz dedim, gün boyunca mescidinde ashabının işleriyle meşgul oluyor, çoğu zaman yatsıdan sonra evine dönebiliyordu ![]() Bir gün yine yatsı namazından sonra evine geldi, şöyle bir müddet dinlendikten sonra ailesinden izin isteyerek dedi ki: - Aişe! İzin verir misin, Rabb'imle baş başa kalıp biraz namaz kılayım? Aişe validemiz (r ![]() - Ya Resulallah dedi, akşama kadar seninle konuşmayı çok özlüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Burada dikkatinize arz etmek istediğim husus şudur: - Resulullah (sas) Hazretleri, namaz kılmak için neden hanımından izin istiyor? Namaz için de hanımdan izin istenir mi? Siz ne diyorsunuz bu izin isteme olayına? |
![]() |
![]() |
|