![]() |
Evlilik, Mutluluk Şalını Örmektir |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlilik, Mutluluk Şalını ÖrmektirEvlilik, Mutluluk Şalını Örmektir Genç adam koşarak geldi: - Özür dilerim hayatım, seni çok beklettim ![]() - Evet, bekledim, biraz da yoruldum; ama önemli değil canım ![]() ![]() ![]() - Allah razı olsun ne kadar anlayışlısın ![]() Aile mutluluğunun en önemli unsurlarından biri, eşlerin birbirlerinin yanlış davranışlarını anlayışla karşılamalarıdır ![]() Bazıları eşlerinden sürekli hesap sorar ![]() "Neden geç geldin? Nereye gittin? Nereden geldin? Sen söylesin, sen böylesin ![]() Şunu şöyle yap, bunu böyle yap ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşin biraz geç gelmesi, sorumluluğunu yerine getirme mesi ya da istenilen bir şeyi yapmaması karşısında mutsuz olup yıpranmamalıdır ![]() Küçücük bir sabır, birazcık anlayış ve hoşgörü kötülükle ri görünmez eder ![]() ![]() ![]() Evlilik, saadet sarayını inşa etmektir ![]() ![]() ![]() ![]() Genelde bizde "engelleri o ayıklasın düşüncesi" hâkim dir ![]() ![]() ![]() Cenab-ı Hak "bir yoldan bir diken dalını kaldırdığı için bir kişinin geçmiş ve gelecek günahlarını" bağışlamıştır ![]() ![]() ![]() Bu hadisten yola çıkarak eşlerin evlilik yolunun üzerin deki dikenleri kaldırmaları daha büyük günahların affına vesiledir ![]() Erkek hanımına, hanım da beyine sevgiyle baktığında Cenab-ı Hak da onlara rahmet nazarıyla bakar ![]() (Câmiü's-Sâğir ![]() ![]() Bir bakış, bir gülüş, küçük bir jest, anlayış ve hoşgörüyle eşinin gönlünü yapıp kalbini hoş tutarak Cenab-ı Hakk'ın rahmetine mazhar olabilir insan ![]() "Aile fertlerine yapmış olduğun her iyilik onlara bir sa*dakadır ![]() ![]() ![]() Müslüman'a yakışan tavır, aile fertlerine iyilik yaparak sadaka sevabı kazanmaktır ![]() Üstelik iyilik yapılan kişi can düşmanı değil, can yoldaşı olursa bu sevap daha da artar ![]() Evlilik, mutluluk şalını örmektir ![]() |
![]() |
![]() |
|