![]() |
Evlilik Mi Savaş Mı? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evlilik Mi Savaş Mı?Evliliğe mi, savaşa mı gidiyorsunuz? Evlenmek niyetiyle görüşmeye gelmişlerdi ![]() Delikanlı, genç kızı, şöyle bir süzdü ve sessizce düşündü: "Güzel kız fena değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Genç kız da simasının ortasına sinsi bir tebessüm kondurdu ![]() "Fena çocuk değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ve "değişim savaşı"nın imzaları alkışlar arasında atılır ![]() Ayaklar birbirini ezmek için yarışır ![]() "Bal/ayının" tatlı meltemi yerini yavaş yavaş kuzey rüzgârlarına bırakır ![]() Genç adam, sabah işe gitmeden eşini uyandırmaya çalışır: "Ben hazırlanırken sen de kahvaltı hazırlayabilir misin?" Genç kadın uyumaya devam eder ![]() "Hayatım, geç kalıyorum haydi uyan ![]() Genç kadın sağından soluna dönerek, "Sabahın bu saatinde de kalkılmaz ki? İşyerinde bir tostla çay alırsın ![]() ![]() "Allah! Allah! Ben akşama kadar çalışacağım, sen bir kahvaltı hazırlamaya zorlanıyorsun ![]() "Ama çok uykum var ![]() "Benim de uykum var ama kalkıp işe gitmek zorundayım ![]() Kadın istifini bozmaz, kapıyı çarpıp çıkarken "Can çıkmayınca huy değişmezmiş ![]() ![]() Başka bir gün ![]() ![]() ![]() "Hayatım, bugün yemek yapamadım ![]() ![]() "Yine mi? Ama çok yorgunum, şöyle evimde dinlenmek istiyorum ![]() ![]() "Annem haklıymış ![]() ![]() Kimse 'ben onu değiştiririm' demesin ![]() ![]() ![]() Birbirini değiştirme hayaliyle kurulan bir aile tablosu bu ![]() Her iki taraf da "Acaba eşimi nasıl mutlu ederim?" yerine "Nasıl değiştiririm?" sevdasında ![]() Daha doğrusu "güç savaşında" ![]() Oysa eşler güçlerini" değişim savaşı"nda tüketmek yerine mutluluğu yakalamak yolunda sarf etmeli ![]() Evlilik, "Ben seni adam ederim" yerine "ben seni mutlu ederim" düşüncesi üzerine kurulmalıdır ![]() O zaman evin pencerelerinde mutluluk meltemi eser ![]() Saksılarında huzur çiçekleri açar ![]() Odalarında şen kahkahalar çınlar ![]() Eşler, birbirini mutlu etmek için yarışır ![]() Planlar, "onu nasıl değiştiririm" yerine "onu nasıl mutlu ederim" üzerine yapılır ![]() Mürebbiye gibi değil, psikolog gibi davranılır ![]() "Değişim savaşı" vererek ne kendisini tüketir ne de eşini ![]() Aksi halde kadın "dırdırcı", erkek "baskıcı" mutluluksa "toz-duman" olur ![]() Bu sebeple, evlenecek gençler, ruhen uyum sağlayabilecekleri kişileri seçmelidir ![]() "Ben onu değiştiririm" diye düşünerek başlıyorlarsa, boşuna evlerini dayayıp döşemesinler ![]() ![]() Gelin arabasının arkasına da "Evleniyoruz mutluyuz" yerine "Evleniyoruz savaşa gidiyoruz" diye yazmayı unutmasınlar ![]() Alıntı: Gülay ATASOY |
![]() |
![]() |
|