Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
başımdan, geçen, nişanlılık

Başımdan Geçen Nişanlılık

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Başımdan Geçen Nişanlılık

Öncelikle Selamu aleykümBen size yakın zamanda başımdan geçen nişanlılığımı anlatacamBen üniversite mezunu bir sınıf öğretmeniyim yaşım artık evlenme yaşlarına geldiği için kız bakınmaya başladık annem ileDerken aradığımız yerlerde aileme uyum sağlayacak birkız bulamadıkAile olarak inançlarına son derece düşkün bir aileyizEylül ayının ortalarında bize birkaç misafir geldi ve yanlarında bir hanım vardı sorduk soruşturduk kendisi üniversite mezunu ancak ataması yapılmamış bir öğretmen adayıymışİstemeye karar verdikEvlerine gittik ve bizi konuşmamız için dışarı gönderdiler bir pastahanede oturup bütün durumlarımı anlattım ve sorularla birbirimizi tanımaya çalıştıkBen ona örtünme sebebini sordum bana islami kurallar doğrultusunda dediMaddi durumumun iyi olmadığını ve eğer anlaşırsak benden maddi anlamda birşeyler beklenmemesi gerektiğni anlattım benim ancak gücüm belli sayıda takıya ve düğünümü yapmaya yeter dedim tamam dedi ve anlaştık Aileler arasında küçük bir etkinlik yaptık ve sonra biz yaşadığımız şehire döndükAncak annesi bbana sorular sormuştu Kızımı bizden uzaklaştırıp kendine çeker misin? Kıskançlık var mı? diye ben de her insanda kıskançlık olacağını söylemiştimAileleri önceleri son derece mütevazi duruyorduErtesi hafta nişanlımın yanına annem ile gittimAman allahım birde ne ile karşılaşalım Kızın annesi benim gücümün yetmeyeceği miktarda takı istemesin mi?Evet biz annemle şok olduk ama kendilerine bu kadar takı alınamayacağını da söyledikTakı diyordu kızımın şanı şerefi belli bir gram tutturmuş illa onu alacakmışım kıza sordum sen ne dersin dedim benim gözüm takı da değil ama belli bir miktar olması gerekiyor dei banaBende ertasei hafta bankaya gidip kredi çektim takı için istediklerini değil ama belli sayıda aldımDaha sonra işler sarpa sarmaya başladı nişanlımın evine gittiğimde ben küçümseniyordum üstelik de annesii tarafından nişanlımın yanında KIZIM SEN İSTEDİN MEMUR yı diyorduHer zaman beni sinir edecek bir laf söylüyordu kızın annesiiBabası yurt dışında olduğu için evin herşeyiyle annesi meşgulduBenim nişanlımla gezmem veya ablalarımın oraya götürmem saat hesabı ile yapılıyor ve en ufak geçikmede kızılıyorduVe ben annesine ufak hediyeler aldığım zaman aman oğlum masraf yapma diyordu ama benim takı için çektiğim krediye faiz ödemem ona masraf gelmiyorduNişanlımla bunları hep paylaşıyordum ne olur annene söyle kalbimizi kırıcı konuşmasın annemin ve benim kalbim kırılıyor diyordumNişan öncesi elbise almaya gittiğimizde annesi ve ablası nişanlıma o elbiseyi giydirip çıkarttırıyorlardıBir allahın kulu da bana sormadı nasıl yakışmış mı diye hep annesi ve ablası karar veriyorduNişan yüzüğü almaya ben kayınvalide ve baldızla gittim ve ne nişanlımın beğendiği ne de benim beğendiğim yüzük alınmadı ablasının beğendiği yüzüğü aldıkBen nişanlımın kalbi kırılmasın diye ses çıkarmadım ama artık annesi beni rahatsız ediyorduSürekli bana öbür enişteleri gibi olmam telkin ediliyor ve aynı onun gibi olacan aynı davranışları gösterecen diyordu annesiBen de insanların farklı yapılarda olduğuunu nişanlıma söylüyordum Öteki eniştelerinin avuç içine almışlar adam nereye gitse kayınvalide peşinde idiBen böyle davranmam saygıda kusur etmem ama böyle davranmam diyordum nişanlımaKadın ben ne desemde söylediklerinden vazgeçmiyor hep aynı lafları söylüyorduher zaman sözün en sonunda söyleneceğini o ilk başta söylüyor ve annemla beni şoka sokuyorduNişanlımda evin içinde ağırlığının olmadığını annesi ve ablası ne derse o olduğunu söylüyorduEn sonunda kadın nişanlımı bacanağımdan yakın akrabaları içindeki erkeklerden kıskanmamam gerktiğini söylediBen şok oldum Aman allahım dedim bu söz nasıl söylenir ve nasıl yutulur? Hep benim ailemden ablalrımdan takı beklentisi içerisindeydiOlamaz ben ilk başta konuşmuştum ama dedim nişanlıma ben karışmam benim sözüm geçmiyor evde dediHepp inandım nişanlıma hep güvendim ama şimdi bilmiyorum babasına ağır şaka yolu ile küfür eden bir kızın evde nasıl olurda istekleri yapılamaz Düğün tarihi ayarlavağız biz çalgısız islami kurallara göre olsun dedik zar zor dediğimizi yaptırdık ama neye yararBen birgün kızı çağırıp ablanla annene söyle bana müdahale etmesinler ben ikisinede saygı duyarım ama onların istediklerini yapmak zorunda değilim dedim ve ben asla ablanının kocası gibi olmayacağım dedim bunları söyle dedim sen de eğer benimle varsan gel ama yoksan sana da güle güle dedim ve ayrıldıkKızın annesinin bana söylediği söz şuyduAnladım ki sen bize eğilip bükülmessin dedi banaHz ALİ nin boğaz dokuz boğumdur sözü hep aklımdaBen adab-ı Muhaşerat kurallarına bu kadar uymayan bir insanı o kadında gördümSözleri çırılçıplaktı sözün elbisesi olan uslub onda yoktuLütfen görüşlerinizi belirtirmisiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com