![]() |
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları![]() Evde Yardımcı Olacak Pratik Bilgiler - Püf Noktaları Sebze ve Meyveler
![]() Tahıllar ve Bakliyatlar
![]() Çeşitli Gıdalar
![]() Unlu Mamuller
![]() Dondurulmuş Gıdalar
|
![]() |
![]() |
![]() |
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları![]() Soslar
![]() Kırmızı Et
![]() Tavuk Eti
![]() Balık Eti
![]() Et Ürünleri
![]() Hayvansal Ürünler
|
![]() |
![]() |
![]() |
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları![]() Pişirme Teknikleri
![]() Temizlik ve Lekeler
Sağlık
|
![]() |
![]() |
![]() |
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları![]() Kahveyi Taze Saklamak Öğütülmüş olarak aldığınız kahvenin bozulmamasını istiyorsanız cam bir kavanoza koyun ![]() ![]() Peynirin Kurumaması Gravyer peynirinizin kurumasını istemiyorsanız; tuzlu bir su hazırlayarak, bir bezi bu suyun içine batırın ve peynirinizi bu nemli beze sararak saklayın ![]() Sütün Çabuk Bozulmaması Süt hem çok yararlı hem de çabuk bozulan bir besin ![]() ![]() ![]() Sandviçlerinizi Saklarken Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri saklamanı en kolay yolu; bu sandviçleri üst üste koymak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sarmaktır ![]() ![]() Sodalı İçeceklerin Gazlarının Kaçmaması Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasından şikayetçiyseniz, bu içecekleri buzdolabına baş aşağı yerleştirin ![]() ![]() Baklagilleri Saklarken Baklagillerinizi ve pirinçlerinizi saklarken oluşan böceklerden şikayetçiyseniz, bunları sakladığınız kabın içine 2-3 diş sarımsak koyun ![]() ![]() Sucukları Saklarken Sucukları serin bir yere asarak saklayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Topaklanan Tuz Tuzluğun içinde topaklanıp akmayan tuz sinir bozucu olabilir ![]() ![]() ![]() Kaşar Peynirinin Kuruması Kaşar peynirinizin kurumasından şikayetçiyseniz, ağzını hava almayacak şekilde kapatacağınız cam bir kavanoz içinde peynirinizi saklamak işinizi görecek ve peyniriniz kurumayacaktır ![]() Mumların Ömrünü Uzatmak Mumlarınızın ömrünü uzatmak istiyorsanız, kullanmadan iki saat kadar önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin ![]() ![]() Filizlenen Patatesler Patatesler belli bir süre bekletildiğinde filizlenmeye başlar ![]() ![]() Marul Saklarken Marullarınızı uzun süre tazeliğini koruyarak saklamak için önce bir saat su dolu bir kapta tutun, daha sonra buzdolabına açık kısmı aşağı gelecek şekilde yerleştirin ![]() ![]() Reçelin Şekerlenmemesi Reçelinizin şekerlenmesini önlemek istiyorsanız, serin ve karanlık bir yerde saklayın ![]() ![]() Salamın Kurumaması Salamınız buzdolabında hem kurur hem de tadını kaybeder ![]() ![]() Domatesleri Saklarken Evde fazla miktarda domatesiniz varsa onları serin, karanlık ve rutubetsiz bir yerde on gün kadar saklayabilirsiniz ![]() ![]() Şişedeki Salçanın Bozulmaması Şişeye koyduğunuz salçanın bozulmasını engellemek için şişenin ağzını kapatmadan önce mantarlarını zeytinyağına batırın ![]() ![]() Maydanozu Saklarken Maydanoz ve dereotunuzu taze olarak saklamak için önce güzelce yıkayın ve süzün ![]() ![]() Muzun Kararması Muz çok dayanıklı bir meyve değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soyulmuş Sarımsağın Saklanması Soymuş olduğunuz sarımsakları tuzla birlikte mutfak robotunda kıyarak, az miktarda su ilavesiyle bir kavanozda saklayabilirsiniz ![]() ![]() Kırmızı Lahanayı Saklarken Salatalarda kullanmak üzere elinizin altında sürekli doğranmış kırmızı lahana olmasını ister misiniz? İşte size bir hafta boyunca tazeliğini koruyacak bir saklama yöntemi: Kırmızı lahananızı incecik doğrayın ![]() ![]() ![]() Dereotu, Nane Saklama Dereotu, nane ve maydanoz gibi otları havasını aldığınız poşetlerde taze olarak saklayabilirsiniz ![]() Rendelenmiş Domates Saklama İstediğiniz an kullanabileceğiniz domates tabletleri hazırlayarak, yemek yaparken zaman kazanmak iste misiniz? Domatesleri güzelce rendeleyin ve buz kalıplarına koyarak dondurun ![]() ![]() İsterseniz bu tabletleri kalıbından çıkarıp poşetlere koyabilir ve derin dondurucuda da saklayabilirsiniz ![]() Haşlanmış Baklagillerin Saklanması Pişirme süresi uzun olan nohut ve kuru fasulye gibi baklagilleri, zamandan tasarruf etmek için önceden haşlayarak, buzluk veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz ![]() Pasta Meyveleri Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri toz şekere bulayın ![]() ![]() Derin dondurucuda balık Derin dondurucuda balık saklayacağınız zaman, çözüldüğünde koku yapmaması için içine limon sıkarak dondurucuya koyun ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları
|
![]() |
![]() |
![]() |
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları
|
![]() |
![]() |
![]() |
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf NoktalarıYemek ustası Ayşe Tüter'in yemeklerin daha leziz olması için önerileri var ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Her Konuda Pratik Bilgiler Ve Püf NoktalarıEv İçin 49 Püf Noktası 1) Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce,vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatın ![]() ![]() 2) Satın aldığınız ayakkabılar ayağınızı sıkıyor ise onları bir kaç dakika buhara tutun ![]() 3) Makasınızı bilemek istiyorsanız,zımpara kağıdı kesin ![]() 4) Halıdaki sigara yanıklarından,*yanık* y*er*ler üzerinde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz ![]() 5) Mobilyaların yerlerini değiştirdiğinizde halıların üzerinde iz bırakır ![]() ![]() ![]() ![]() 6) Fermuarlı giyeceklerinizi çamaşır makinesine koymadan önce kapalı olup olmadığını kontrol edin ![]() ![]() 7) Üst üste koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içerisine koyun ![]() ![]() ![]() 8) Satın aldığınız plastik ve cam eşyalarin üzerine yapıştırılan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin ![]() ![]() ![]() 9) Ütü yapmayı kolaylaştırmak ve süreyi azaltmak için ütü masasının kılıfının altına alüminyum folyo koyun ![]() ![]() 10) Bez pabuçların temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçları bir yastık kılıfının içerisine koyun ![]() ![]() ![]() 11) Buz kalıplarınızı su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon ve dilediğiniz meyve parçacıkları yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz ![]() 12) Eğer ayaklarınız çok ısınıp şişiyorsa onları saatlerce sıcak suda bekletmeyin,aksine kolonya ile ovalayın ![]() ![]() 13) Eğer ayaklarınız çok hassas ise,sıcak havalarda şikayetleriniz artıyorsa,her sabah bir kaç damla zeytinyağı ile ovalayın ![]() 14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yıkamada bir gece soğuk suyun içerisinde bekletin,sonra yıkayın,çekmeyeceklerdir ![]() 15) Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız,bir dilim limon ile ovun ![]() ![]() 16) Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın ![]() ![]() 17) Cevizle dost olun ![]() ![]() ![]() 18) Duvarınıza çivi çakacağınız zaman işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırın ![]() ![]() ![]() 19) Kızartma yağını bir kaç kez kullanabilirsiniz ![]() ![]() ![]() 20) Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin ![]() ![]() 21) Unlarınızın böceklenmemesi için,un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun ![]() 22) Fırında patates yapmadan önce,10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin ![]() ![]() 23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun ![]() ![]() 24) Kullanılmış limon kabuklarını rendeleyip şeker ile karıştırın ![]() ![]() ![]() 25) Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız,bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın ![]() ![]() ![]() 26) Sarımsaklarınızı her zaman elinizin altında hazır bulundurmak istiyorsaniz kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz ![]() ![]() 27) Peyniri kolay rendelemek için,15 dakika buzlukta bekletin ![]() 28) Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın ![]() 29) Çekmeceleri içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız,elektrik süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin ![]() 30) Fırında tavuk kızartacağınız zaman üzerine koyduğunuz baharatlardan içine de koyun ![]() ![]() 31) Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin ![]() ![]() 32) Mantarların daha lezzetli olması için pişirmeden önce üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun,5 dakika bekletin ![]() ![]() 33) Fırında tavuk kızartacağınız zaman bir limonu ikiye bölün,yarısını tavuğun üzerine bastırarak iyice sürün ![]() ![]() ![]() 34) 2 Çorba kaşığı yoğurdu,sulandırılmış 1 çorba kaşığı salçayı ve birazda zeytinyağını derin bir kabın içerisinde karıştırın ![]() ![]() ![]() 35) Hazırladığınız kekin ortasına malzeme koyacağınız zaman bıçak ile kesmenize gerek yok ![]() ![]() 36) Hazirladığınız kekin,fırında pişirirken çökmemesi için hamuru kalıbı ile birlikte fırına koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin ![]() 37) Pişirdiğiniz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme şeker yada limon suyu koyun ![]() 38) Hazırladığınız omletin tavaya yapışmaması için,önce tavayı ocağa koyup iyice ısıtın sonra yağı döküp kızdırın ![]() ![]() 39) Kesilmiş ve açık havada kalmış soğan zararlıdır ![]() ![]() 40) Çok miktarda alkollü ve alkolsüz kokteyller hazırladığınızda onlardan bir miktarını buz kaplarına yerleştirin ![]() ![]() ![]() 41) Kuru soğanları kese kağıdına sardıktan sonra buzdolabının sebze bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasını önlemiş olursunuz ![]() 42) Kızarttığınız tavuğun tekrar ısıttığınızda lezzetini kaybetmesini istemiyorsanız tavuk parçalarını bir süzgece koyun ![]() ![]() ![]() 43) Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayın ![]() 44) Evde pasta yaparken kullandığınız meyve şekerlemelerinin dibe çökmesini istemiyorsanız hazırladığınız hamura bir miktar mısır unu ilave edin ![]() ![]() 45) Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun ![]() ![]() 46) Soğan,sarımsak kesmeden önce parmaklarınıza limon suyu sürerseniz,istemediğiniz kokulardan kurtulmuş olursunuz ![]() 47) Kızartma kokularının bütün eve yayılmaması için yağın içerisine 1-2 dal maydanoz atın ![]() 48) Lambalarınızın üzerine kullanmadığınız kokularınızdan veya biraz vanilya sürerseniz,lambalarınızı yaktığınızda mis gibi koku yayılacaktır ![]() ![]() 49)Parfümü bitmiş küçük parfüm şişelerini atmaya kıyamıyorsanız onları çamaşır dolabınıza koyun ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
|