Vezir Parmağı Tatlısı |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Vezir Parmağı TatlısıVezir Parmağı Malzemeler:
Şerbet kaynatılıp soğumaya bırakılır 2 bardak su ve tereyağı büyükçe bir tavaya konulup kaynatılırTuz ve sekeri ilave edilirKaynayınca unu ve nişastası yavaş yavaş iyice ezerek ilave edilirBiraz ocak üstünde pişirilip soğumaya bırakılır Ilıkken yumurtalar tek tek kırılıp hamura yedirilir Elimizle parmak seklinde şekillendirilir bu işlem yapılırken ellerimizi biraz yağlamamız gerekli Hazırlanan vezir parmakları tavadaki soğuk yağ içine konur ve kızartılıp soğumuş olan şerbetin içine atılır Şerbetini çeker çekmez servis tabağına alınmalı yoksa yumuşarlarTadına doyulmayacak kadar lezzetli inanın Agzinizin tadi hic bozulmamasi dilegiyle |
|