Degiisk Kek Tarifleri |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Degiisk Kek TarifleriTuzlu Kek Malzemeler :
Yumurtalar çırpma kabına kırılıp mikser yardımıyla köpürünceye kadar çırpılır Krema, sıvıyağ, şeker ve tuz eklenip bir süre daha çırpılır Un, mısır unu ve kabartma tozu birlikte elenerek eklenir ve karıştırılır Son olarak ince kıyılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan; dilimlenmiş yeşil zeytin ve ufalanmış beyaz peyniri eklenip karıştırılır Margarinle yağlanmış kek kalıplarına dökülerek 160-170 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir Yaklaşık 30-35 dk da pişirilir Soğuyunca kalıptan çıkarılıp, dilimlenerek servis yapılır Afiyet olsun Sıcak Damla Sakızı Keki Damla Sakızlı Mini Kek Malzemeler:
Yapılışı Kekin içinde pişeceği kabı yağlayıp unla çalkaladıktan sonra buzdolabına koyun Çikolata ve tereyağını birliktebenmari usulü eritinBu arada yumurta sarısı,tozşekeri ve yumurtaları ayrı bir kapta çırpınÇikolata tamamen eridikten sonra şekerli karışımı ilave edip karıştırınİyice ezilmiş damla sakızı ve unu ekleyip yedirin Tamamen karıştıktan sonra buzdolabında 20 dk bekletinYağlanmış kapların yarısına kadar karışımdan dökün 200* de ısıtılmış fırında 10 dk pişirin Pişen keki tabağa alıp çilekli dondurma ile servis edinAfiyet bal olsun |
|