08-04-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Kek Ve Kek Türleri

MALZEMELER
- Bir buçuk su bardağı tozşeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı
- ıspanak yaprağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- Aldığı kadar un
Tozşeker ve yumurtayı çırpın, kabartma tozu, robottan geçirilmiş ıspanak, sıvıyağ aldığı kadar un ekleyin Çırparak, yağlanmış kek kalıbına dökün Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika, kabarana dek pişirin Üzerindeki tarife göre hazırlanmış krem şanti ile keki süsleyip buzdolabında soğutun Birkaç saat sonra ıspanaklı kek dilimlenerek servis edilebilir 
MUZLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

Kek İçin Malzemeler- 2 su bardağı un (200 gramlık bardak ile)
- 2 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 tane iyice kararmış muz
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 iri yumurta
- 1 tepeleme çay kaşığı vanilya
- 1 tepeleme su bardağı hindistancevizi rendesi
HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK TARİFİ
Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kapta karıştırın Muzu çatalla iyice ezin ve püre yapın Yağı, şekeri, hindistancevizini, yumurtayı ve vanilyayı katarak çırpıcı ile çırpın Un karışımını da katın ve hafif karıştırın Harcı 12 muffin kabına eşit paylaştırın, üzerlerine birer tutam hindistancevizi serpin, 170 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin Fırın telinde soğutun, mümkünse 1 gün dinlendirip servis edin
ÇAYLI KEK TARİFİ

Kek İçin Malzemeler- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı soğuk ve demli çay
- 1 su bardağı eritilmiş margarin
- 3 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çorba kaşığı kakao
- Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
ÇAYLI KEK TARİFİ
Öncelikle yumurta ve 2 su bardağı tozşekeri boza kıvamı alana dek çırpın 1 su bardağı çayı karıştıralım Margarini ekleyin Elenmiş una tarçın, kabartma tozu, kakao ve cevizi karıştıralım Bunu da diğer malzemeye ilave edip, iyice çırpalım Yağlayıp, unladığımız kek kalıbına bu karışımı dökelim 170 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakikada pişirelim Fırından çıkardığımız kekimizi dilimleyerek servis yapalım
Alıntıdır
|
|
|