Pazılı Tava Keki |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pazılı Tava KekiPazılı Tava Keki ***** Malzemeler
1 bağ pazıyı yıkayın ve iyice suyunu süzün Çok çok ince şekilde kıyın Diğer sebzeleride kıyın ve harmanlayın Derin bir kapta 4 yumurtayı, unları ve baharatları harmanlayın Yağı ve suyu ilave edin tekrar karıştırın Son olarakta ince kıyılmış tüm sebzelerinizi ve küp küp doğradığınız soğanı ilave edip karıştırın Karışımın sulu olmasından asla korkmayın Krep tavanızı veyaz normal teflon tavanızı yağlayın Tavanıza ince bir katman halinde kek harcınızdan dökün ve çok çok kısık ateşte (burada sabır gerekiyor) pişirin Resme yakından ve dikkatlice bakacak olursanız sulu bir karışım görürsünüz Kısık ateşte içeriğindeki un ve yumurta ile karışıp kayboluyor Tahta kaşıkla arada altını kontrol edin Kekinizin harcının suyu gittiğinde altıda kızarıyor demektir Ters çevirin ve kalan tüm harcı aynı sabırla pişirin Sonra bir demlik çay yapın ve tadını çıkarın |
|