Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Psikoloji / Sosyoloji / Felsefe

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sanattır, yaşamak

Bir Sanattır Yaşamak

Eski 08-04-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bir Sanattır Yaşamak

Önüme kattığım hüzünlerimle şehrin sokaklarında dolaşıyorum

Ben gölgem ve siyah beyaz hayallerim

Düşünüyorum hayat ne kadar zorlaşıyor bazen

İnsanlarla geçinmek,

Çevremizdekileri mutlu etmek,

En önemlisi kendimizi mutlu etmek,

Ne kadar zor?

Biz insanlar Küçük üzüntüler altında enkaz yığını gibi nasıl da rahatça kalabiliyoruz

Neden tatsız bir olay yaşadığımızda hayatın ayaklarımızın altından kayıp gittiğini düşünüyoruz

Peki, küçük sevinçlerle neden mutlu olamıyoruz?

Çoğu kez Yaşamın kıyılarında dolaşma kolaycılığına kaçıyoruz

Yaşamın içine girmekten korkuyoruz

Ama bilmiyoruz ki irademiz dışında gelişen olaylar bizi yaşamın kıyısında da bulabilir

Yanlışı nerede yapıyoruz?

Yaşamak nedir?

Sadece nefes alıp vermek midir?

Yaşamak; küçük şeylerden mutlu olmak, tatsız olaylardan yıkılmamak, evi çekip çevirebilmek, eşi yönetmek, çocukları yönetmek, velhasıl hayatı yönetmek için; sanatkâr gibi davranmak değilmidir?

Hayata geniş pencereden baktığımızda sevinçler ve hüzünler tabiî ki olacak tabiî ki vücudumuz sevinç ve hüzünlere doğal tepkisini verecek

Ama kendimizi kaybetmeden, aklımızla ve düşünce gücümüzle ruhumuzda ve bedenimizde oluşacak yıkıcı depremleri önlemeye çalışacağız

Zaten emeksiz elde edilen mutlulukların ne tadı olabilir ki?

Belki de zor olduğu için, güzel yaşamak bir sanattır

Zaten çoğu insan bunu başaramadığı için toplum içinde sefil ve perişan vaziyette dolaşmaktadırlar

Başarabilenler;

Dimdik ayaktadır

Hayat bana hangi oyunu oynarsa oynasın,

Benim de karşı oyunlarım var,

Mücadele gücümü yitirmedim, demektedirler

Bu sanatı icra ettiğimizde bizim payımıza düşecek olan şey mutluluk ve güzel bir hayattır

Bu sanatı icra ederken emek vermeliyiz, özveride bulunmalıyız, çaba göstermeliyiz

Hayat bize çoğu zaman hazır çizilmiş bir mutluluk tablosu vermez

Boş bir kâğıt atar önümüze bizim çizmemizi, ustalığımızı ve Sanatkârlığımızı göstermemizi ister

Aklımızı kullanarak, düşünce gücümüzü bizzat yöneterek, bakış açımızı pozitif yaparak, yüreğimizdeki sevgi gücünü kullanarak boş kâğıda çok hoş hayat tabloları çizebiliriz

Çevremizde bazen iyi sanatkârlarla karşılaşırız hayatı mutluluk tablosuna çevirdiklerini yüzlerindeki mimiklerden anlarız

Bazılarının yüzüne baktığımızda da kâğıdı anlamsızca karaladığını hissederiz

Hapishanelerde yaşayanları,

Savaş meydanlarında bulunanları,

Esir kamplarında yaşayanları düşünüyorum

Onlar gittikleri yerlerde hayatı bulmadılar

Zaten gittikleri yerlerde hayat yoktu

Onlar gittikleri yerlere hayatla mücadele gücünü, yaşama azmini ve kurtuluş ümitlerini beraberinde götürdüler

En büyük sanat;

Hayatı yaşama sanatıdır

En iyi sanatkâr;

Bulunduğu ortamdaki hayat şartlarını önemsemeden hayata dair ufacıkta olsa tutunacak dal bulan,

Zorluklar karşısında sanatını iyi yapıp hayatı her halükarda yaşanabilecek hale getirendir

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com