Ayna Teorileri |
08-04-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayna TeorileriBir gün bilge sayıp beni, gelse şakirdimin biri ve sorsa “Hayat nedir hocam?” diye Bir ayna bulur, aynanın önünden geçirerek onu: “Senin için sen varsan var olan, varlığı sana bağlı olmayan…” derdim Bir gün bilge sayıp beni, gelse şakirdimin biri ve sorsa “Aşk nedir hocam?” diye Bir ayna bulur, aynadaki aksini işaretle: “Aynada kendini göremediğin zaman sana olan…” derdim Bir gün bilge sayıp beni, gelse şakirdimin biri ve sorsa “Bencillik nedir hocam?” diye Bir ayna bulur, onu sınıfa tutarak: “Diğerlerini görememen…” derdim Bir gün bilge sayıp beni, gelse şakirdimin biri ve sorsa “Kibir nedir hocam?” diye Bir ayna bulur, onu sınıfa tutarak: “Kendini ulu kavak, onları kabak filizi sanman…” derdim Bir gün bilge sayıp beni, gelse şakirdimin biri ve sorsa “Akıl nedir hocam?” diye Bir ayna bulur, onu dört bir yana tutarak: “Bildiklerini gördüklerinle sınırlayan…” derdim Bir gün bilge sayıp beni, gelse şakirdimin biri ve sorsa “Gönül nedir hocam?” diye Bir ayna bulur, onu tersinden tutarak yüzüne: “Sade görüneni değil, görünmeyeni de gören…” derdim Bir gün bilge sayıp beni, gelse şakirdimin biri ve sorsa “Hayal nedir hocam?” diye Bir ayna bulur, onu rast gele tutarak manzaraya: “Gördüklerine inat, arzuladıklarını görmen…” derdim … Ve bir gün bilge sayıp beni, gelse şakirdimin biri ve sorsa “Ölüm nedir hocam?” diye İki ayna bulur, gören yüzlerini karşılıklı koyarak, aralarında duran varlığının sonsuz döngüsünü gösterir: “Gerçek sen hangisi?” diye sorardım ben de Verilecek her cevap, yapılacak her hareket aynalara da yansıyacaktır elbet Her görüntü gerçekliğini iddia edecektir Hayat bu işte: Kocaman bir aldanış, sonsuz bir yanılsama Aldandıkça, yanıldıkça, çoğaldıkça yaşıyoruz Haydi, örtün simsiyah örtülerle aynaları ve ölün |
|