Firik Pilavı |
02-20-2008 | #1 |
Şengül Şirin
|
Firik PilavıFirik Pilavı MALZEMELER 500 gram kuzu kuşbaşı 250 gram firik (tam olgunlaşmamış buğday) 250 gram pilavlık bulgur 1 bardak haşlanmış nohut 1 adet soğan 4 bardak sıcak su 150 gram tereyağı 1 çorba kaşığı biber salçası Tuz, karabiber Soğanı temizleyip, küp küp doğrayın Kuşbaşı eti tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın Dört bardak sıcak su ilave edip, bir taşım kaynatın Haşlamış olduğunuz nohudu ekleyin Firik ve pilavlık bulguru ilave edip, suyunu çekinceye kadar pişirin Tencereyi ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin Tereyağını kızdırıp, karabiber ekleyin ve pilavın üzerine gezdirin Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın Sıcak olarak servis yapın |
Cevap : Firik Pilavı |
12-28-2010 | #2 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Firik PilavıFirik Pilavı 4 kişilik Malzeme: 100 gr kuzu but 45 gram tereyağ 1 çay bardağı firik bulguru 1,5 çay bardağı pilavlık bulgur 7-8 adet arpacık soğan 5-6 diş sarımsak 2 adet çarliston biber 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çay bardağı baldo pirinç 1 çay bardağı antep fıstığı 1 tablet tavuk bulyon Karabiber 1 su bardağı nohut Tarifi Nohutları bir gece önceden suda beklettikten sonra bol suyla yıkayıp süzün Geniş bir tencereye aktarıp yumuşayıncaya kadar haşlayın Pirinci sıcak suda, su soğuyuncaya kadar bekletip süzün Kuzu budunu kuşbaşı doğrayın Çarliston biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyerek incecik kıyın Antepfıstıklarını sıcak suda bekletip kabuklarını soyun Bulgurları bol suyla yıkayıp süzün Arpacık soğanları soyup kıyın Sarımsakları da soyup çok ince zar şeklinde doğrayın Pilav tenceresinde tereyağı kızdırarak etleri kavurun Daha sonra sırasıyla firik, bulgur, kıyılmış soğanlar, sarımsaklar ve kıyılmış çarliston biberleri ilave ederek kavurmaya devam edin 1 çorba kaşığı su ile inceltilmiş domates salçası, pirinçler ve antepfıstıklarını ekledikten sonra en son haşlanmış nohutlar ile 1 bardak sıcak suda eritilmiş tavuk bulyon ilave edin Karabiber ile tatlandırarak karıştırın Bir taşım kaynadıktan sonra ateşi iyice kısın Pilav suyunu çekene kadar pişirin Ocaktan alıp demlenmeye bırakın Sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|