![]() |
Mamoş Türküsü | Hikayesi - Sözleri - Müzikli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mamoş Türküsü | Hikayesi - Sözleri - MüzikliMamoş Türküsü (Erkan Oğur'un Yorumuyla) ![]() Ressam Adı: Hüseyin Zekai Paşa - Tablo Adı: Manzara Üsküdar'dan ![]() ![]() Elazığ'ın koca Mustafa Paşa mahallesinde oturan Bekir hoca'nın genç ve güzel bir karısı vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir gün karısına Harput'a gideceğini ve akşam dönmeyeceğini söyler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sonunda Bekir hoca beraat eder ![]() İçli olan türkünün hikâyesinde de böylece bir ders yatmaktadır ![]() Türkünün Sözleri Pencere'den bir taş geldi, Ben sandım ki Mamoş geldi ![]() Uyan Mamoş, uyan uyan, Başımıza ne iş geldi ![]() Eyvah Mamoş, eyvah eyvah Tabip getir yarama bak ![]() Penceresi yeşil yaprak, Mamoş giyer kara kapak ![]() Kör olasın Bekir hoca, Yatağımız kara toprak ![]() Eyvah Mamoş, eyvah eyvah Tabip getir yarama bak ![]() Pencere'nin önü çardak, Rakı içtik bardak bardak ![]() Körolasın Bekir hoca Koymadın ki murat alak ![]() Eyvah Mamoş, eyvah eyvah Tabip getir yarama bak ![]() Evlerinin ardı kavak, Yağmur yağar ufak ufak ![]() Kör olasın Bekir hoca, Ağzımdaki kurşuna bak ![]() Di kalk Mamoş di kalk, di kalk Başımıza yığıldı halk ![]() Dışkapıyı araladın, Ah bahtımı karaladın ![]() Kör olasın Bekir hoca, Mamoş'uda yaraladın ![]() Di kalk Mamoş di kalk, di kalk Başımıza yığıldı halk ![]() Mamoş paltonu tutayımmı? Hayrın için satayımmı? Mezarında boş yer varmı? Ben'de gidip yatayımmı? Eyvah Mamoş, eyvah Mamoş Tabib getir imdada koş ![]() Elazığ Yöresi - Malatyalı Kalender ![]() ![]() Erkan Oğur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|