Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
babasiz, kadinlar

Babasiz Kadinlar...

Eski 02-17-2008   #1
gülgüzeli

Babasiz Kadinlar...

Ben yazmayı düşünüyordum ama, benim onları yazmamı bu kadar isteyeceklerini düşünmüyordum

Babasız kadınların bu kadar çok mail göndereceğini beklemiyordum

Babalarının prensesi kadınları yazarken, babasız
kadınları kendilerini yazı öksüzü hissedeceklerini tahmin etmiyordum

Babasız kadınların babasız hayatlarını anlatmamı bu kadar isteyeceklerini sanmıyordum

Sanmıyordum; çünkü babasız kadınların kendilerini ne kadar öksüz hissetiklerini biliyordum

Bu öksüzlüğün dipsiz kuyularını yazılarda anlatmamı isteyeceklerini sanmıyordum

Babasız kadınlar müthiş kadınlardı

Babasız kadınlar, çok zor ama çok sevgi dolu kadınlardı

Babasız kadınlar, onları terk eden babalarının, onlarda bıraktığı eksikliği bilen ve

erkeğine ona göre davranan kadınlardı

Babasız kadınlar, onları sevmemiş görünen babaların, onlara yarattığı dilemmaları hayatta her şeyiyle yaşayan ve yaşatan kadınlardı

Onun için babasız kadınlar, bir erkeği sevdi mi çok sever, acıtırkense çok acıtırdı

Severken, sevilemeyen baba kadar okyanus bir sevgi, acıtırken acıtılamayan baba kadar cehennem bir acı yaşardınız

Okyanusun üstündeki güneşin pırıltılarıyla, yedi kat derinliklerdeki cehennem ateşi arasında kum saati olurdunuz

Babasız kadınlar kendilerinde olmayan büyük mutlulukları, yaşamadıkları büyük sevgileri kimselerle kıyas kabul etmez biçimde erkeklerine
sunarlardı

Karşılığında sınırsız sevgiler, geçmiş eksikleri dolduracak ilgiler beklerlerdi

Onu bulamadılar mı acıtırlardı

Zamanında acıtamadıkları babalarını da acıtmışcasına acıtırlardı

Katmerleşen acı, nefes aldırmazdı İlgisi yeterli bulunmayan erkek, ilgisiz babayla toplanır, öfkesini alamayan küçük kız çocuğu, öfkesini bu kez katmerli alacak bir babasız kadına dönüşürdü

Onun için babasız kadınlarla dans, okyanusta bir yelkenli gibiydi

Okyanusun sonsuzluğunda müthiş zevkliydi

Denizi ve sevgiyi bir göl gibi değil, sonsuz bir özgürlükte hissettirirdi

Babasız kadınlarla dans, aynı zamanda çok riskliydi

Azgınlaşan okyanus dalgalarının nerede ne zaman erkeği alabora edeceğini kestirmek güçtü

Dalgaların ne zaman şiddetleneceğini bilmek her zaman mümkün değildi

Okyanusun altındaki derinliklerin hepsine hakim olmak güçtü

Baba sevgisizliğinin, baba terk edilmişliğinin, etraftaki babalara karşı babasızlığın ne olduğunu anlatabilmek felsefeyle mümkün değildi Her halükarda babasız kadınlar müthiş sevgilerin ve müthiş acıların kadınıydılar

Bir 24 Aralık gecesi, o zaman aşık olduğum kadına, önce onun olan çocuğunun “Bana baba demesinde artık bir sakınca olmadığını” söyledim Onu söylerken, aşkım bitse de aşkımdan gitsem de çocuğumdan gitmeyeceğimi biliyordum

Aşkım bittiğinde eski sevgililer olurduk Oysa çocuğumdan gittiğimde, kızım babasız kadınlardan olurdu

Üstelik giden babasının ardından, ilerde büyük aşklar ve sevgiler verse de, hayattan ve erkeklerden büyük intikamlar alırdı

O intikamlar önce onun hayatını mahvederdi

Acı verirken canı acı-masa da, acı vermeden önce canı çok acımış olurdu

Benim kızım babasız kadınlardan olmadı

Ama bu babasız kadınlardan beni hiçbir zaman uzak tutmadı

Çünkü babasız kadınlar müthiş kadınlardı

Can acıtsalar da, okyanus dalgaları gibi tehlikeli olsalar da, sevginin sonsuzluğunda okyanus güzelliğindeydiler

Erkeklere karşı güvensizdiler

Ama erkeklere karşı güven duymak isteyecek kadar

sevgi doluydular

Hiçbir zaman tam güven duymayacaklardı

Ama her zaman hayatlarını teslim edecek kadar seveceklerdi

Reha Muhtar

Dünyada En Çok Sevdiğim Kişiye: Babama

Bir gün Alaeddin’in sihirli lambası gelir ve: “Dile benden, ne istersen”, der

“Babamı”, derim Babam öleli 9 yıl oldu Onu çok özledim Ona son bir defa sarılmak ve onu hep yanımda hissettiğimi bilmesini isterim

Lamba bu istek üzerine şaşırır Şimdiye kadar böyle bir istekte bulunan olmamıştı “Sen hiç öbür tarafa gidip de gelenini gördün mü?”, der

“Görmedim ama hani sen sihirliydin? Önce umutlandırdın beni, ne dilesem yapacağını söyledin Şimdi de yapamıyorsun işte O zaman insanlara her istediğinizi gerçekleştiririm diye övünme!”

Lamba çok üzülür “Benim senin dileğini gerçekleştirmem imkansız ama aklıma bir şey geldi Sen babanın yanına gidince mutlu olacağına inanıyor musun?”

“Evet, hem de çok Bilirsin, babalar kızlarına, kızlar da babalarına çok düşkündürler Benimki biraz fazlaydı sanırım

Lamba: “Öbür tarafta başka kim var?”, dedi

“Babaannem, dedem,babamın çok sevdiği birkaç arkadaşı var

“Baban annesine düşkün müydü?”

“Evet, hem de çok

“Sen babana kavuşacağın zaman mutlu olacağını düşünüyorsun, babanın annesine kavuştuğunu düşünüp mutlu olmalısın bence Onun çok sevdiği insanlar var orda

“Düşündüm Daha önce bunu düşünmemiştim”, dedim “Bundan sonra onun orda sevdikleri olduğunu, huzurlu ve mutlu olduğunu düşüneceğim

“Senin bu hayatta amacın yok mu?”

“Var Babamın söylediği gibi bu dünyada dürüst kimse kalmasa bile ben dürüst olacağım ve zamanımı insanlara faydalı olmak için harcayacağım” Lambaya, bana değişik açıdan bu olaya bakmamı sağladığı için teşekkür ettim

Lamba: “Senin birazcık da olsa olumlu düşünmeni sağladıysam ne mutlu bana Umarım amacına ulaşırsın Hoşça kal canım babacım seni çok özlüyorum
yanımda olmasan bile babalar gününü kutluyorum
biliyorum ki hissediyorsun,hep kalbimde olacaksın

ECE
15 haziran 2003
Bir Çocuğun Babası İçin Yazdığı Yazı

alıntı

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com