Kefal Havyarinin Kurutulmasi Ve Faydalari |
08-03-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kefal Havyarinin Kurutulmasi Ve Faydalari*Ben babam yaparken görmüştüm Kefal havyarı kocaman olur (Yumurtalıklarının ağırlığı 150-750 gr arasında değişir) Balığın içinden dikkatlice çıkartılır Yani patlatmadan Sonra iyice yıkanıp bir tül ile nemi alınır Yine patlatmadan bir sıra tuzun üzerine konur üzerine de tuz konup 3-4 saat bekletilir Sonra 10-20 dk dikkatlice okşar gibi ovalanır**Daha sonrada kuru bir yerde 1 hafta içinde kurur Babam yaptığında 4 günde olmuştu Mekana göre değişiyor Sinekler deli gibi saldırır onun için tül gibi bir şeyle kapatılırsa iyi olur (Kefal havyarı normalde canlı kefalden çıkartılır ama biz balıkçıdan aldığımız için canlı değildi) *Bu pastırma gibi ince ince kıyıp limon sıkılarak yenir İlaç niyetine Ben burnumu kapatarak ve peşinden tatlı bir şeyler içerek tırnak ucu kadar yutmuştum O da babamın ısrarı ile Babam eczacıdır Çok faydalı olduğunu söylemişti Zorla yemiştim biraz Ama o zaman küçüktüm belki ondan güzel gelmemiştir * İstanbul/Beyoğlu/İstiklal caddesi/Balık pazarın da her zaman bulabilirsiniz |
Kefal Havyarinin Kurutulmasi Ve Faydalari |
08-03-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kefal Havyarinin Kurutulmasi Ve FaydalariBu yazının devamı nedense konuya eklenmiyor Onun için buraya yazdım Kefal havyarı ile ilgili internette bulduklarım: 16 Haziran 2006 Cuma Yabancı turistler tarafından büyük ilgi gören kefal havyarının kilosu 80-100 YTL arasında satılıyor(16 Haziran 2006 Cuma) Balık yumurtası olan havyarın besin değeri çok yüksektir ve güçlü bir afrodizyaktır wwwntvmsnbccomtr Sağlık uzmanlarınca tüketilmesi tavsiye edilen havyar, bol protein, yağ, B12, B6, B2, PP, C, A vitaminleri ile birçok mâdeni tuzları da ihtiva ettiğinden besin değeri çok yüksek bir gıda olduğu belirtiliyor http://haberlercanimnet Havyar 150-750 gr arasındadır (wwwbizimsahifenet/RehberAnsiklopedisi/) |
|