Kalp Ve Gözün Atışması... |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalp Ve Gözün Atışması...GÖZ GÖRÜNCE GERİYE BİR KEZ GERİYE NE KALIR?? Sevgilinin yüzümü;aşk yangını alevlendiren ilk kıvılcımdır?? aşığın kabimi, ilk bakıştan sonra suda titreyen bir mehtap çoook sonraları kalp göze diyecektir ki;"beni onulmaz derde iten sensinsafayı sen sürdün,acıyı ben çektimnimet senin zahmet benim oldusen sevinirken kaygılanan ben oldumbakışlarını artırdıkça sen,dertlerimi çoğalttın benimZafere eren sen,hizmete uğrayan bensen emirlerine itaat edilen hükümdar oldun,ben senin peşinde koşan tebaansen emir ben esirrMelik iken memluk(kul)ettin beni"sonra devam eder; -Ey göz!! sen ikisin ben birimiki kişinin bir ferde saldırıp onu öldürmesi zulüm değil de nedir?!şimdi ağla o halde;ettiğin zulmün cezasını çek bakalım! göz buna karşılık ayet-i kerime ile cevap verir : "gerçek şu k;gözler kör olmaz ancak sinelerdeki kalpler kör olur"(hacc,46) Ebu Hureyre der ki:"kalp bir kral ise,organlarda emrine amade askerler gibidirkral iyi davranış içinde olursa,askerlerde ona uyarO fenalık yaparsa,emrindeki askerlerde fena davranır" Göz derki;"o halde ey kalp,kendini de beni de helaka sürükleyen sensin seni perişan eden yegane şey,Allahın sevgisinden,zikrinden,emrinden uzak kalmandırsen başkasının sevgisini O'nun sevgisine tercih ediyorsun ve aşkın yükünü bana yüklüyorsunşimdi ağlayan benim,yanan senne sen beni kurtarabilirsin ,ne de ben seni söndürebilirimBen su serptikçe senin alevin artacak,sendeki ateş arttıkça ben daha çok yaş akıtacağımYoksa"hayırlı olanı şu değersiz şeylemi değiştirmek istiyorsunuz?(bakara,61) yedi aşkının şairlerinden biri şöyle soruyor: "şaşkın vaziyetteyim;nefsimi mi azarlayayım,arzulu gözümü mü,yoksa kalbimi mi??" |
|