Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
rabbim, sanadir, yakarişim

Yakarişim Sanadir Ey Rabbim...

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Yakarişim Sanadir Ey Rabbim...

Yakarışım Sanadır Ey Rabbim!

Gecelerden sabahlara, karanlıklardan güneşlere doğru açılan yüreklerimizin perde

aralıklarından süzülen nur katreleriyle geldim kapına!

Biliyorum, güllerden geçer sana giden yolları Yakarışlarla, dualarla, tahiyyatlarla bezenir

Ey rahmetiyle kalpleri evirip çeviren, Sana kalbimi getirdim

Ey kalpleri nuruyla sarıp okşayan! Onulmaz yaralarla kan-revan kalbim avuçlarımda, kapına

geldim

"Selam olsun ömür seccadesini gönül dergahına serenlere" diyebilmeyi ne çok isterdim, ama

biliyorum ne yüzüm var nede hakkim

Öğrendim ki dua, aşığın maşuğuna bir haber salmasıdır; gözyaşlarıyla yazılmış bir mektubu

Ve bir bekleyiştir, iştiyakla, korkuyla, ümitle bekleyiş

İste, zaman her saniyesini balyozlamaktayken ömrün, verilmemiş hesapların korkusuyla,

titreyen yüreklerimizin bir lahza umut adına geldik kapına Ah gelebildik mi, bir haber var mi

affına dair?

Acziyetimi alarak koynuma, bir dervis hırkasıyla, sevgili Eyyüb' unun sabrını yüklenerek

gelebilmek isterdim kapına!

Meryem örtülerimle örtünebilseydim Tur Dağındaki o ses bir yankı bulabilseydi ruhumda

insanlığım adına Önünde bütün ruhumla secde edebilseydim

Ey gökyüzünü kudretiyle sürmeleyen!

Rahmetini serp, taşlaşan gönüllere Ey Rabbim!

Sanadır münacatım, yalnız Sana olsun aşkım lütfeyle!

Bir avuç ateş böceği uçuver ne olur zifiri yüreklerimize Kararan günlerimize, gecelerimize Ve

ne olursan ol gel diyen aşıkların hürmetine, ne olur affeyle!

Seni aradım durdum gönüllerin yalnızlığında çöllerinin, menzilsiz yollarında ve bir katre

rahmetine muhtaç toprağında Ah perde, ah şah damarım! Sefkâtinin gölgesine sığınıyorum

Ya Rabbim!

Hiçliğin zerresinden kavrulmaya can attığım demdir Vedutsun! iltifatına muhtacız Ya

Rabbim! Tenezzül buyur kulununu münacatına

Dua dua açılırmış Sana giden kapılar Hüzünlü bir sonbahar günü kapında yalvarmaya

geldim Senden korkum nar değil, kaybetme korkusudur Dostu, en sevgiliyi, sıla-yı rahimi,

cananı, canda kaybetme korkusu! Umudumsa rızan: ilahi ente maksudi

Yüreklerimiz ezik Ya Rabbim! Yüzümüz yerde Kaldırıp başımızı sonsuzluğa bakmaya

yüzümüz yok! Layık olamadık Pişmanlığın dehlizlerinde boğuluyorken ağlayamadık,

derinden sessizce Zayıf irademizle, alaca karanlık yüreklerimizle bir damla gözyaşı

getirebilseydik yürekten, ihlas adına Biliyorum pişmanlıklara delil kabul ederdin

Yüreğin zayıf noktalarında mahkum oldum nefsimize Ya Rabbim! Çıkar kelepçelerini o

aleyhillanenin çıkar ne olur, dostlarının hatırına

Âzad et Ya Rabbim! Şüphelerin oyuncağı olmuş aklin nezarethanesinden Kutlu sevdanın gül

kokusundan doya doya içir sinelerimize diri meyyitler gibi değil, sırat-i müstakim üzerinde

günahlardan nurunla yıkanmış olarak yürümeyi nasip eyle

Şehirler, evler mezar oldu Ya Rabbim! Her evden ceset kokuları yükseliyor semaya Bedenler

değil ruhlar ölü Bizi nurunla dirilmeyi nasip eyle

Biz sanemler inşa ettik yüreklerimizde gökdelenler boyu Biz yeryüzü tanrılarının eteğini

öptük Diz boyu battık çirkefine alemin Sahte dostları, riyakar aşkları çarparak yüzüne

insanlığın, Sana koşmasını nasip eyle

Tövbe kapılarının ardına değin açıldığı ve meleklerin kanatlarıyla yeryüzüne kapandığı

günlerin rahmetinde yüzmekteyken edeb aşkını gönüllerimize nakşet

İste can pazarında canımızı satmaktayız, bir iltifatın uğruna

Gülistanında renksiz, kokusuz bir yaprak olmayı çok görme

Yüce kapında kıtmir olanlardan eyle

Elimizden, yüreklerimizden katran rengi günahlar dökülüyor

Duaları semadan çevrilmeyenler hatırına, geceleri nurlarıyla sabahlara çevirenler adına,

samimiyeti nakış nakış ömür gergefine isleyenler adına, tövbe ediyor, af diliyoruz

dualarımızla

Ya Rabbim! Ben pişmanım! Ben pişmanım!

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com