Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kiyamet

Kiyamet!!!!!!!!!!!!!!! :(

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kiyamet!!!!!!!!!!!!!!! :(

Ebulleys Semerkandi Hz Nin Kitabından yazıyorum boş Kaldıkça Devam Etcem Yazmaya biraz uzun bir konu ama Dikkatle takit Edip Okuyunuz

Selamun Aleykum ve Rahmetullahi Veberakatuhu

Rahman ve Rahim olan Allahın Adıyla

Kıyamet

Fakih anlatıyor

Bir gün Resulullah’a Sordum,

Ya Resulullah Kıyamet günü Seven sevdiğini hatırlayabilirmi?

Üç yerde hatırlayamaz buyurdu,

1 Tartıda

2 Defterin verilişinde

3 Birde oradakilerin üzerinde cehennemden bir boyun eğilip şöyle dediği zaman,

BEN ŞU ÜÇ ZÜMREYİ YAKALAMAKLA MEMURUM

Allahtan Başka bir ilaha tapanlara

İnatçı zalimlere

Hesap gününe inanmayanlara

Daha sonra bu saydıklarının üstüne yumulur ve onları yakalayıp cehennemin dibine atar,

Cehennemin üzerine kurulan köprü vardır kıldan ince kılıçtan keskindir Ona bağlı dikenli teller vardır ve demir çengeller vardır onun üzerinden yıldırım gibi geçen insanalarda vardır fırtına gibi esen insanlarda vardır yalnız Müslümanlar kurtulur Müslüman olmayan o dikenli tellere çengellere takılarak cehenneme yüz üstü yuvarlanır

Ebu Hureyre den rivayet edilen bir hadis-i şerif şöyledir

Birinci Sürla ikinci sür arasında 40 yıllık bir zaman vardır

Sonra Allah’u Teala Semadan bir su yağdırır, bu su erkeklik suyuna benzer bunun üzerine yeşillik biter gibi mahlukat çıkmaya başlar

Başka bir HAdistede Ebu Hureyre Şöyle bildirir

Allah’u Teala Sür’u yarattıktan sonra onu İsrafil’e verdi İsrafil onu ağzına koymuş gözünü arşa dikerek üfleme emri nezaman kendine verilecek ona bakmaktadır

Sonra Ey Allah’ın Resulu Sür Nedir diye sordumda

Sür Nurdan bir Boynuzdur

Şekli nasıldır diye sorduğumda “geniş çaplıdır beni peygamber olarak gönderene yemin olsunki onun genişliği yer gök alanı kadardır ona üç defa üfleni”

Korku için

Ölüm için

Dirilmek için

Bu durum Kur’an da şöyle anlatılır

“Sür’a Üflendiği gün yerde gökte ne varsa sarsılır, Ancak Allah’ın dilediği kalır” (Neml 87)

Yine o gün Çocuklar birden yaşlanır, Şeytanlar kaçmaya başlar

Bu Mana şu ayette geçer

“Ey İnsanlar! Kıyametten korkunuzi Kıyamet sarsıntısı büyük bir şeydir O gün süt emziren analar süt verdiklerini unuturlar, hamile kadınlar çocuklarını düşürürler insanları sarhoş görürsün ancak sarhoş değildirler Allah’ın azabı çetindir (Hac 12)

Ve Allahın dilediği kadar o halde kalırlar

İkinci üflemede Allah’u Teala İsrafile emir verir ölüm üflemesini yaptırır OZaman Allahın dilediği hariç yerde gökde ne varsa ölür, bu durumda şu ayetle Sabittir, “Süra üflendiği zaman göklerde ve yerde olan canlılar ölür Ancak Allahın dilediği kalır (neml 87)

Burada ölümden istisnad edilenler şehitlerin ruhlarıdır

Denildi ki :

Ölmeyenler; Cebrail Mikail İsrafil ve Azrail’dir

Hepsine Salat selam olsun

Allah Kendisin daha iyi bildiği halde Azraile sorar

Yarattıklarımdan Kim kaldı?

Azrail Şöyle der

Ya Rabbi Sen varsın, ÖLMEZSİN, Yarattıklarından Cebrail Mikail İsrafil Arşı Taşıyan Melekler birde Ben Kaldım

Bunun üzerine Allah’u Teala Emreder ve Onlarında Ruhunu alır

Sonra Tekrar Sorulur Azraile Azrail Ben Kaldım der

Sonra Allah

Ey Ölüm Meleği, Her Nefis Ölümü Tadacaktır emrini duymadınmı? Sende yarattığım mahlukattan birisin, senide gördüğün ölüme mahkum yarattım

Sonra Azrail Cennetle Cehennem Arasında biryere giderek, kendi ruhunu orada alır, orada öyle bir bağırırki eğer kainat ve mahlukat hayatta olsa idi o sesten hepsi ölürdü buyrulmuştur O Sırada Azrail AS derki Eğer Ölümü bu kadar zor olduğunu bilseydim mümin kulların ruhlarını daha şefkatle alırdım

Ve nihayet Oda ölür ve Yaratılan hiçbirşey kalmaz Ve Ozaman Allah’u Teala Alçak Dünyaya Şöyle Seslenir,

“NEREDE SULTANLAR! NEREDE SULTANLARIN OĞULLARI! ZALİMLER! ZALİMOĞULLARI! NEREDE NİMETİMİ YİYİP BAŞKASINA KUL OLANLAR!

Bundan sonra şöyle der;

Bugün Mülk Kimin?

Bu Soruya Cevap veren olmaz, Ve Kendi Zatı şöyle Söyler Vahid, Kahhar Olan ALLAH’TIR

Bundan Sonra Allah’u Teala Yağdır yağması için Göğe emir verir, Gök yağmur yağdırır Bu yağmur erlik suyuna benzer Tam kırk gün yağar Bu su her şeyin üstüne 12 arşın çıkar Allah’u Teala bu su ile mahlukatı nebat çıkarır gibi çıkarır Böylece vücutları tam olur ve her şey eski vücudunu alır böylece vücutları tamam olur eski halini alır

Bundan sonra Allah’u Teala İsrafilin ve Arşı Taşıyan meleklerin dirilme emrini verir, ve Allah’ın emri ile dirilirler

Üçüncü üfleme için İsrafile Emir verilir ve yalnızca Cebrail ve Mikail dirilir

Allah’ın bu emri gerçekleştirilir

Sonra Allah Süra Dirilme Üflemesini Yapılmasını Emreder Emir gerçekleşir ve Yerle Gök arası Arı kovanı gibi Ruhlarla dolar, ve O ruhlar Kendi vücutlarına genizlerinden girerler ve yer yarılıp meydana çıkarlar

Bu hususta Peygamber Efendimiz, Yerin ilk Yarılacağı Kimse benim buyurmuştur

Sonra Cebrail Mikail ve İsrafil Peygamber Efendimizin Yanına giderler Yanlarına Burak ve Cennet Hullesi alırlar Ve Peygamber efendimiz Cebraile Sorar Bugün ne Gündür? Cebrail Cevap verir Bugün Kıyamet Günüdür Bugün Hak Günüdür Dehşetli gün bugündür

Resulullah Sorar

Allah cc Kullarına ne yaptı?

Cebrail şu müjdeyi verir Sana müjde! Yerin Kendisi için Yarılacağı ilk Kimse Sensin der

Allah Sonra İsrafile Emir ve Tüm Yer Yarılır

Onlar Kabirlerinden Kalkıp koşarak Rablerine Giderler (Yasin Ayet 51 )

Kabirlerinden Yalınayak ve Başları açık vaziyette çıkarlar Sonra bir Durağa giderler ve orada 70 yıl beklerler

Allah bu süre içerisinde onlara bakmaz Aralarındaki hükme bakmaz

Gözyaşları tükeninceye kadar ağlarlar Sonra gözlerinden kan akmaya başlar Gözlerinden akan kanlı yaşlar çenelerine kadar yükselir ve Kendi kanlı yaşlarına batarlar

Bundan sonra Mahşer Yerine çağrılırlar “Davetçiye koşarak giderler” (kamer 8 )

Yani görerek isteyerek koşarak giderler Oraya insan cin ve diğer mahlukat hep toplanır Onlar o halde beklerken semadan yankılı bir ses gelir Çok şiddetlidir onları dehşete düşürür Sema yarılır ve dünya semasının melekleri yere inerler Oraya inenler yerdekiler kadardır saflarını tuttuktan sonra semadakiler meleklere sorarlar:

Rabbimizin Hesap konusundaki Emri sizde varmı?

Hayır! Hesap emri sonra gelcek derler

Bundan sonra ikinci kat göğün melekleri gelir Ve Sırasıyla tüm Semaların melekleri inerek Çepeçevre tüm Dünya Ehlinin etrafını sararlar

Böylece İnsanoğlu ve Cinlerin Etrafı 7 Kat Göklerin Melekleri Tarafından 7 Sıra Halinde Saf Tutularak çevrelenir ve İnsanlar ne yana giderlerse gitsinler melekler Tarafından biryere gönderilmezler

Bu husus Rahman Suresinde Şöyle Anlatılmıştır

( Ey Cin ve İnsan Toplulukları, Göklerin ev Yerin Çevresinden geçmeye gücünüz yetiyorsa geçin, fakat Allah’ın verdiği bir güç Olmadan geçemezsiniz) ( rahman ayet 33 )

Bir başka ayettede “O gün sema bulutları parçalanacak ve melekler bölük bölük indirilecektir” (Furkan 25 ayet)

Sonra o Gün Allah cc şöyle buyuracak Ey İnsan ve Cin topluluğu! Size Nasihatçi yolladım Amelleriniz işte defterinizdedir Ondan hayır gören Allah’a Hamd etsin Kötülük bulan nefsini ayıplasın, Ve Allah Cehenneme Emir verir Oradan uzun parlak siyah konuşan bir boyun uzar Allah’ın şu emirlerini bildirir

Ademoğlu Şeytana Tapmayasınız Çünkü o Sizin için apaçık bir düşmandır Bana ibadet edin işte Dosdoğru yol budur! Diye size Emretmedimmi?

Şeytan Sizden nicelerini kandırdı hala akıl erdiremiyormusunuz?

İşte Size Vaat edilen Cehennem Budur

Küfrünüz Sebebiyle Bugün Oraya girin!

( Yasin Suresi 61 62 63 64 )

Bu Hitab-ı İlahiyi işiten herkez orada yere çöker

(O gün Her Ümmeti Diz Üstü çökmüş görürsün, her ümmet kendi kitabına çağrılır casiye ayet 28 )

Bundan sonra Allah ümmetler arasında hükmeder, vahşi ve ehli hayvanlar arasında hükmeder boynuzsuz koç boynuzlu koçdan hakkını alır

Bundan sonra Hayvanlara Toprak Olun! Emrini verir Onlar toprak olurlar Bunu gören Kafirler imrenir ve şöyle derler( Keşke Bende Toprak olsaydım ) Nebe’ Ayet40 )

Bundan sonra Kullar arasındaki Diğer hükme geçilir

İnsanlar çırılçıplak halde analarından doğdukları gibi mahşere geçerler

Bunu Duyan hz aişe Erkekler Kadınlar hepsi bir aradamı diye sorar Resulullahta sav evet diye cevap verir, hz Aişe Vah başımıza Gelenler diye yakınırken Omzuna dokunarak Üzülme insanlar o Gün büyük bir meşgale içinderdirler der Bakmak nerede gözleri semaya dikilidir 40 yıl bir şey yemeden içmeden dururlar Şiddetle terlerler Bir kısmının teri ayaklarına bir kısmı bacaklarına karınlarına kadar yükselir

Birkısmınında Boğazına kadar yükselir Ancak bu terleme orada çok fazla durmaktan meydana gelir

Sonra Allah bir Münadiye Emir verir Ve Çağrılır

Falanın oğlu Falan nerede?

İnsanlar başlarını o sesin geldiği yöne doğru uzatırlar ve Gelen Kişi Allahın huzurunda Divan durur

Sonra Nerede Zulme uğrayanlar denir Onlarda gelir Zalimin iyiliklerinden alınır ve Mazluma verilir Ve Mazlumun Kötülükleri Tüketilir Mazlumun Kötülükleride o Zalime Yüklenerek Zülmü çoğaltılır

Haksızlığa uğrayana zalimin iyilikleri bitinceye kadar verilir Zalimde Hiçbir iyilik kalmaz Mazlumdaki Kötülüklerde Ona yüklenir ve Allah Yürü Cehenneme! Bugün zulüm yoktur Allah Hesapları Çabuk Görür Der

Peygamber Efendimiz sav den Naklen Muaz b Cebel Şöyle buyurmuştur

İnsan Kıyamet günü şu dört şeyden sorulmadıkça Hiçbir Yere Adım Atamaz

1 Ömrünü Nerede Tükettiği

2 Gençliğini nerede harcadığı

3 İlmi ile Ne gibi Amel işlediği

4 Malını Nerede Kazanıp Nereye Harcadığı

İkrime ra Anlatıyor

Kıyamet günü baba oğlunu Yakalar Şöyle der Oğlum Bana iyiliklerinden biraz verki yüküm hafiflesin, Oğul Kabul etmez senin korkundan bende korkuyorum der

Sonra Hanımına gider ve Hanım ben dünyada kocan idim bana birtane olsun iyilik hediye et diye yalvarır

Ve hanım şöyle der buna imkan yok bende senin korktuğundan krokuyorum der

Bu mana ise şu ayetle sabittir

Günahkar biri ağırlığından bir parça alınması için birini çağırırsa ondan hiçbirşey alınmaz (fatır ayet 18 )

Sonra İnsanlar ayakta durmanın yorgunluğundan tere gömülmekten sıkılarak şöyle yalvarmaya başlar

Ya Rabb Bize Acı bu halden bizi kurtar dilersen cenneme at

Bunun üzerine Peygamber efendimiz Şöyle Anlatmıştır Sav

Her peygamberin kabul olan bir duası vardır Ve Onu dünyada yapmıştır

Ben dua’mı ümmetime şefaat için mahşere sakladım

Anlayınız Ben Ademoğlunun efendisiyim, Ancak bu övünmek değildir Liavul Hamd Kıyamet Günü elimde olacak Adem ve Diğer insanlar onun altında toplanacak Bu sözler Övülmek için Değildir!

Sonra şöyle buyurdu

Kıyametin Gam ve sıkıntısı çok olur İnsanlar kendi aralarında konuşurlar ve hz Adem e giderler Ona şöyle derler

Sen insanlığın babasısın Rabbine bizim için şefaatçı ol ki bir an önce aramızda hükmetsin

Hz Adem cevaben : Ben Allahın huzurunda size şifaat edecek Vasıfta değilim Ben hatam için cennetten kovuldum Bugün benim için önemli olan nefsimdir Nuh’a gidin o ilk Resuldür

Sonra Nuh as a giderler ve derlerki

Rabbın katında bize şefaatçi ol

Nuh as şu cevabı verir

Benimde bir duam vardı ben duamı yaptım ve bütün canlılar boğuldu Benim için önemli olan nefsimdir der İbrahim as a gidin Allah onu Kendine Dost Edindi Der

Çaresiz İbrahim as a giderler ve şöyle derler

Rabbın Katında bize şefaatçi ol bize hükmetsin

İbrahim as şu cevabı verir ben size şefaat edemem çünkü insanlar için üç defa yalan söyledim der

Bu mevzu enbiya suresinde ve saffat suresinde anlatılmıştır “İbrahim Yıldızlara Baktı ve Ben hastayım dedi” “belki bu işi büyükler yapmıştır dedi” üçüncü olarakta karısına kardeşimdir demişti Musa ya gidin o Allahla Kelam etti Konuştu Der

Çaresiz hz musa ya giderler musa as da cevaben ben size şefaatçı olamam ben bir nefsi haksız yere öldürdüm ben anca kendi hesabımı verebilirim der İsa ya gidin o Allah’ın ruhudur der

İsa ya giderler ve şu cevabı alırlar Ben size şefaatçi olamam çünkü annem ve ben ilah ittihat edildik şimdi kendi derdimize düştük derler Size şunu söyleyeyim der ve ekler Sizden hiç gören odlumu? Bir kasaya biriniz bir mal koysa ve kasa mühürlense o kasanın içini mühür açılmadan açabilirmisiniz? Hayır derler Öyleyse Nübüvvet onunla mühürlendi Ona gidin Yani Ahmed Mahmud Muhammed Mustafa sav ya gidin Bugün onun güdünür! Allah cc onun gelmiş ve geçmiş tüm günahlarını kusurlarını bağışladı Ona gidin!

Resulullah sav şöyle Devam etti

İnsanlar bana gelirler Dertlerini söylerler Ve onlara Allah’ın izin verdiği dilediği kadar razı olduğu kişilere şefaat ederim Kalan kalır

Sonra Hesap Sorulmaya bşalar ve Bir Münadi Şöyle Seslenir Muhammed Ümmeti Nerede!

Evet Biz Ümmeti Muhammed olarak en son dünyaya geldik ama Kıyamet günü ilk hesaba çekilecek kimseleriz

Ben Kalkarım ve Ümmetimde Kalar Diğer ümmetler bize yol açarlar Temizlik Eseri olarak parlak nurlu bir şekilde yol alırız Biz geçip giderken diğer ümmetler bizim için şöyle derler Neredeyse bu ümmetin tamamı peygamber olacakmış

Bundan sonra Cennetin Kapısına gider ve Kapının açılmasını isterim Bir ses Kim o der

Ben Allah’ın Resülu Muhammed’im derim derim

Kapı açılır içeri girer ve Rabbime Secdeye Kapanırım Ona öyle bir hamd ederimki benden evvel kimse ona öyle hamd etmemiştir Benden sonrada kimse böyle bir hamde muvaffak olamaz Sonra bana şöyle denir Başını kaldır söyle dinleneceksin İste, istediğin verileceki şefaatçı ol şefaatın kabul olunacak

Bundan sonra başımı kaldırırım ve kalbinde arpa tanesi kadar yahut zerre kadar imanı olana şefaat dilerimyani “Allahtan başka ilah olmadığına Muhammedin Allahın Kulu ve Resülu olduğuna şehadet edip yakin derecesinde iman edenlere”

Birdahaki Konum Cennet ve Cehennemlikler olacak Allahın İzniyle… Yazım Hatası yaptıysam Affedin yaklaşık 2 saattir yazıyorum parmaklarım ve gözlerim ağrıdı Hesini inşallah Dikkatle Ve Anlayarak Okumuşsunuzdur Kıyamet Azabından Kabir Azabından Yine Sahibi olan Allah’a Sığınırım

Allah Yar ve Yardımcımız olsun

Es-Selamu Aleykum Ve Rahmetullahi Veberakatuhu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com