![]() |
Adı Ne?Olmadığın Mevsimin |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Adı Ne?Olmadığın MevsiminÜşüdükçe, uzuyor gece ![]() ![]() ![]() Sis çöküyor içime! ![]() ![]() Uzadıkça, üzüyor gece! ![]() ![]() Mevsimleer, dökülüyor kurşun rengi ağaçlardan; kavruk sarı! ![]() ![]() Topraktan kök ![]() ![]() ![]() Ve çeneden diş sökülür gibi koptu elin avucumdan; bir beyaz güvercin gibi oturuyorken parmaklarımın arasında! ![]() ![]() Böceklere terkedilmiş yuvalar gibi, şimdi boomboş avuçlarım ![]() ![]() ![]() Korkuyorum; İçime bakmaktan! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen olsaydın, ne koyardın yokluğunun adını? ![]() ![]() Üşüdükçe, uzuyor gece ![]() ![]() ![]() Üzüyor üşüdükçe ve içimi sis bastıkça, hatırlıyorum; sen ve ben 'bir' olurduk ![]() ![]() ![]() Bir 'bütün'lüktü bu birlik, çokluktu; yokluk değil ![]() ![]() ![]() Az değildik bir iken; fazlaydık, ve yoğunduk ![]() ![]() ![]() Çoğulduk, ve zengindik ![]() ![]() ![]() Çoktuk bir'ken! Ya şimdi? ![]() ![]() Topluyorum, topluyorum, toplayıp duruyorum kendimi yalnızlığımla ![]() ![]() ![]() Ben, bir ![]() ![]() ![]() Ve bir de yalnızlığım, asla 'iki' etmiyor! ![]() ![]() Lokmamı kırsam bile paylaşmak için; avucumda kalıyor ![]() ![]() ![]() Sözüm, dudağımda kalıyor ve gözüm; kucağında kapanıyor yine, yalnızlığımın! ![]() ![]() Toplanmaya çalışsam da olmuyor ![]() ![]() ![]() Doksandokuz parçamın her biri bir köşede; boncuklarım saçılmış bir araya gelmiyor! ![]() ![]() Üşüyorum ![]() ![]() ![]() Üşüyor gece ![]() ![]() ![]() Üşüdükçe, uzuyor; uzadıkça üzüyor ve sis çöküyor içime! ![]() ![]() Mevsimler dökülüyor kurşun rengi ağaçlardan; kavruk sarı, ve savruk sarı bir yel esiyor içimde! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınlar tutuşmuyor çırasız, kaynamıyor tencereler ocaksız ![]() ![]() ![]() Ben, üşüyorum; şöminede kül gibi ![]() ![]() ![]() Bilerek, yokluğundan soğuk mevsim olmadığını! ![]() ![]() Adı var da her şeyin; ne deniyor olmadığın mevsime? ![]() ![]() Bilmiyorum ![]() ![]() ![]() Yokluğundan daha soğuk bir mevsimi tanımadım ki ![]() ![]() ![]() Bilmiyorum sensizlikten daha soğuk bir mevsim ![]() ![]() ![]() alınıtı |
![]() |
![]() |
|