Sözün Bittigi Yer... |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sözün Bittigi Yer...Sözün bittiği yerde başlar bazı anlamlar Puslu bir aydınlığa açılır gözlerim Duygularımı kasvetli ve yoğun bir sis kaplar Anlatamam aynada gördüğüme umudu, Tanımsız ve şekilsiz durur yüreğimde ki sevda, Yalnızlık hançerini gelir sırtıma saplar Yenilirim bazen, kendi bildiklerime O vakit bir bakış arar gözlerim, Bir dokunuş tenim, Bir kabul, bir red, Bir cevap sözlerim Ama 'hiç kimse' kadar yalnızdır kalabalıklar, Sokakların silinmiştir yeryüzünden rengi kokusu Ve kendinden utanır aradığım dostluklar Bilirim, sözüm yalnız kendime İnsanda vefa aramak benim neyime, Koca bir yalanın peşinden koştun yıllar yılı, Mektupsuz saatler değilmiydi kaleme sarıldığın, Habersiz geçen günler değilmiydi, bunalıp sıkıldığın, Bir hoşçakal sözü değilmiydi Bir anda yok olup dağıldığın Şimdi hangi yaşanmamış sevdayı anlatacaksın yüreğine Derim sessizliğime Olsaydı'lara kelepçelediğim bir dünün ertesinde, Nasıl olduğu gibi görürüm bu günü Nasıl 'yeniden' derim eskiden kopamadan Nasıl yeni bir ben olurum, benliğimi bulamadan Bulutun beyazı aynı oysa, Onu karartan benim yüreğim, Kendi yağmurlarımda ıslanıyorum nice zamandır, Aptal bir gözyaşından ibaret yağmur dediğim Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak, Ah bir kabullenebilsem! Bu şehir aynı şehir değil, Çoktan değişti oturduğum sokağın ismi, Sekiz yıl oldu Osman amca öleli, Beş yıl oldu yıkılalı Hatice Hanım konağı, Bir ben aynı kaldım koca mahallede, Bir de çocukların kaçıştığı o garip deli Kimim ben? Bir bulabilsem Sözün bittiği yerde başlar bazı anlamlar Kendime anlatamadığımı Nasıl anlatırım karşımdakine, Hangi söz tanımlar sakladığım kederi Ve hangi yüz değiştirir yaşadığım kaderi Aynı yerde kaldıysam eğer Ve sonu gelmez bir belirsizliğe yakalandıysam, Kim olduğumun, Ya da kimse olamadığımın ne hükmü var hayatın içinde De ki, Bir fotoğraf karesinde ki hüzünden ibaret bir bakışım ben Eli yalnızlığa uzanan bir dokunuş Ya da hiç bir zaman Bir sonrası olmayan hatıralarda sessiz bir okunuş Bunu anladığım zaman, Yeniden anlamaya başladığım zaman olacaktır hayatı Yeniden doğuş Alıntıdır |
|