![]() |
...Medinenin Gülü... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() ...Medinenin Gülü...MEDİNENİN GÜLÜ Andım yine Seni her şey yâdımdan silindi, Hayâlin gönlümün tepelerinde gezindi; Bu bir serâp olsa da hafakanlarım dindi ![]() ![]() Andım yine Seni her şey yâdımdan silindi ![]() Keşke hep aşkınla oturup aşkınla kalksam, Rûhlar gibi yükselip de ufkunda dolaşsam; Bir yolunu bulup gönlünden içeri aksam ![]() ![]() Keşke hep aşkınla oturup aşkınla kalksam ![]() Anlasam, vuslata ne zaman ferman gelecek? ![]() Hicranla yanan gönlüm durmadan inleyecek; İnleyip en taze hislerle hep bekleyecek ![]() ![]() Anlasam, vuslata ne zaman ferman gelecek? Kalbim bir güvercin gibi titrerken adından, Ne olur Sana ulaşmam için kanadından; Bana bir tüy ver, pervaz edeyim hep ardından ![]() ![]() Kalbim bir güvercin gibi titrerken adından ![]() Ey kupkuru çölleri Cennet’e çeviren Gül; Gel o bayıltan renklerinle gönlüme dökül! Vaktidir, ağlayan gözlerimin içine gül! ![]() Ey kupkuru çölleri Cennet’e çeviren Gül! Mecnûn gibi arkanda koşan kulun olayım, Bir kor saç içime ocaklar gibi yanayım; Sensiz geçen bu acı rüyâdan kurtulayım ![]() ![]() Mecnûn gibi arkanda koşan kulun olayım ![]() ![]() Aklım uzakta kaldığı günleri saymakta, Rûhuma sisli-dumanlı bir kasvet yaymakta; Göster çehreni ki, güneş gurûba kaymakta ![]() ![]() Aklım uzakta kaldığı günleri saymakta ![]() ![]() ![]() Son demde hiç olmazsa gurûbum tulû olsun, Gönlüm ufkunun en taze renkleriyle dolsun; Her yanda tamburlar çalınsın; neyler duyulsun ![]() ![]() Ne olur, hiç olmazsa gurûbum tulû olsun ![]() ![]() Fettullah Gülen |
![]() |
![]() |
|