|
|
Konu Araçları |
>>, <<, biçare, gönüllerden, sesler, yanan, yüreği |
≪≪ Yüreği Yanan Bîçare Gönüllerden Sesler ≫≫ |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
≪≪ Yüreği Yanan Bîçare Gönüllerden Sesler ≫≫SESSİZ GEMİ Artık demir alma günü gelmişse zamandan, Meçhûle giden bir gemi kalkar bu limandan Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol Rıhtımda kalanlar bu seyâhatten elemli, Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli, Bîçare gönüller! Ne giden son gemidir bu! Hicranlı hayâtın ne de son mâtemidir bu! Dünyâda sevilmiş ve seven nâfile bekler; Bilmezler ki giden sevgililer dönmeyecekler Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden, Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden |
08-02-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
≪≪ Yüreği Yanan Bîçare Gönüllerden Sesler ≫≫MAZLUMkul´isimli üyeden Alıntı SESSİZ GEMİ Artık demir alma günü gelmişse zamandan, Meçhûle giden bir gemi kalkar bu limandan Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol Rıhtımda kalanlar bu seyâhatten elemli, Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli, Bîçare gönüller! Ne giden son gemidir bu! Hicranlı hayâtın ne de son mâtemidir bu! Dünyâda sevilmiş ve seven nâfile bekler; Bilmezler ki giden sevgililer dönmeyecekler Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden, Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden yapma böyle,hala umutsuzsun,kocandan bir beklentin yok,ALLAH tan var ama RABBİM isterse onun kalbini saniyede sana çevirir,o kadar dua ediyosun biraz daha sabır lütfen |
08-02-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
≪≪ Yüreği Yanan Bîçare Gönüllerden Sesler ≫≫sss´isimli üyeden Alıntı yapma böyle,hala umutsuzsun,kocandan bir beklentin yok,ALLAH tan var ama RABBİM isterse onun kalbini saniyede sana çevirir,o kadar dua ediyosun biraz daha sabır lütfen Doğru söylüyorsun, sabrım deneniyor, Allah'ım affet şikayet etmiyorum, verdiğin nimetlere şükürler olsun, sen eşimi ve ailesini tanımadığın için böyle düşünüyorsun, nekadar inatçıdır bir bilsen ağzından çıkan bir sözü geri almaz ama dediğin gibi RABBİM İSTERSE NELERE KADİR DEĞİLDİR Kİ, BİR "OL" DEYİŞİYLE İNŞAALLAH ONLARI HİDAYETE ERDİRİR, KAAN kardeşimizin açtığı "Eşimle Anlaşamıyorum" konusuna yazmıştım, eşim ve ailesi islam dinini sözde yaşayanlardan , sadece gösteriş, dışardan görenler için öyle ama gel gör ki içinde ben evlenmeden önce aldatılmışım, islamiyeti yaşayışlarını evlenmeden önce çok sorguladım ama ailemi de beni de aldatmışlar, onun için hep dualarımın başına Rabbim eşimi ve ailesini hidayete erdir diyorum, dinini bilmeyen insandan ne kötülükler gelebileceğini tahmin edersin, hepsini yaşattılar bana , Ama yılmayacağım Rabbime dua etmekten ölene kadar bıkmadan usanmadan vazgeçmeyeceğim, Mevlamın kapısına sığındım |
08-02-2012 | #4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
≪≪ Yüreği Yanan Bîçare Gönüllerden Sesler ≫≫MAZLUMkul´isimli üyeden Alıntı Doğru söylüyorsun, sabrım deneniyor, Allah'ım affet şikayet etmiyorum, verdiğin nimetlere şükürler olsun, sen eşimi ve ailesini tanımadığın için böyle düşünüyorsun, nekadar inatçıdır bir bilsen ağzından çıkan bir sözü geri almaz ama dediğin gibi RABBİM İSTERSE NELERE KADİR DEĞİLDİR Kİ, BİR "OL" DEYİŞİYLE İNŞAALLAH ONLARI HİDAYETE ERDİRİR, KAAN kardeşimizin açtığı "Eşimle Anlaşamıyorum" konusuna yazmıştım, eşim ve ailesi islam dinini sözde yaşayanlardan , sadece gösteriş, dışardan görenler için öyle ama gel gör ki içinde ben evlenmeden önce aldatılmışım, islamiyeti yaşayışlarını evlenmeden önce çok sorguladım ama ailemi de beni de aldatmışlar, onun için hep dualarımın başına Rabbim eşimi ve ailesini hidayete erdir diyorum, dinini bilmeyen insandan ne kötülükler gelebileceğini tahmin edersin, hepsini yaşattılar bana , Ama yılmayacağım Rabbime dua etmekten ölene kadar bıkmadan usanmadan vazgeçmeyeceğim, Mevlamın kapısına sığındım zaten ikimizinde eşi ve aileleri geçek anlamda islamiyeti yaşasalardı böyle olmazdı ama biliyosun bu durum bizim için imtihan olduğu kadar onlar içinde imtihan |
08-02-2012 | #5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
≪≪ Yüreği Yanan Bîçare Gönüllerden Sesler ≫≫Sen Gelsen Yeter Bir dağ başı yalnızlığı yaşıyorum yeniden Dağ başı yalnızlığı ölümden beter Hiç kimse aramasa sormasa beni Sen gelsen yeter Huzur ellerinin güzelliğidir Gözlerin karşımda mutluluk denizi Her sabah soframızda ekmeğimizi Sen bölsen yeter Yüreğim seninle yaylalar kadar serin Ne bir çizgi hasret, ne bir nokta gam Yayla dumanı gibi gözlerime her akşam Sen dolsan yeter Bende çaresizlik sonsuz kördüğüm Bende sabır, sende naz Gündüzünden vazgeçtim, düşümde biraz Bir yüz görümlüğü sen olsan yeter Duymasa da hiç kimse Şâir gönlümün, sende karar kıldığını Ve içimin şerha, şerha yarıldığını Sen bilsen yeter Bir gün duysan bittiğimi, tükendiğimi Çıkıp gelsen uzaklardan korkulu ürkek Bir incecik dal gibi üzerime titreyerek, Eğilsen yeter Yavuz Bülent Bakiler |
|