Ey Resul , Ey Rahim Ve Ey Kerim.. |
08-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ey Resul , Ey Rahim Ve Ey Kerim..Ey Resul ! Ey Rahim, ve Ey Kerim … Ey; gözlerinde cenneti saklayan, ayağını bastığı yerler cennet kokan nebi! Ey; Yaradan’ın en guzel eseri! “Sen olmasaydın, sen olmasaydın alemleri yaratmazdım!” dedigi! Var oluşunun şerefine, bütün varlığı hediye ettiği! Ey; insanoğlunun ufku -en güzel insan Allah’ın sevgilisi, kainatın gozbebeği! Sen den şefaat dilenen biçarelerin en sefiliyim, desem şefaat edermisin? Ey; kupkuru çölleri cennete ceviren gül! Ey; gönlünden gül dökülen resul! Küçük kız çocuğunun elinden tutup da giden, kuşu ölen çocuğa başsağlığı dileyen gözlerinden yaş dökülen devenin gözyaşlarını silen resul! Benim de gözümün yaşını siler misin? http://yerleskeminonuedutr/resiml20%2814%29gif Küçük kız çocuğunun tuttuğu gibi tutsam elinden; yüreğimden binlerce kuş uctu, bin’i de öldü desem bana cennet kuşlarından bir kuş bahşeder misin? Ey; Islam’ın peygamberi! Sevda ikliminin, en güzel mevsiminin, en guzel çiçeği!Ama mahzun, ama kederli…Daima düşüncede, daima hüzün icinde ömründe, bir defa bile, kahkahayla gülmemiş gül yüzlü, güler yüzlü sevgili! Gözlerimi yumsam, ve; hulyana dalsam o gül kokulu gülüşün ile, benim de gözlerimin içine güler misin? Bir kerecik olsun seni düşünerek başımı koyduğum olmuşsa yastığıma,tutunduğum olmuşsa sana ve senin sevdana işte onun, işte onun hatrına! Ey; gözünü sevdiğim, özünü sevdiğim, sözünü sevdiğim! Ey; gönlümün sultanı efendim! Ümidim, muradım, kurtarıcım, mujdecim…Seninle Kevser havuzunun başında bulusabilecek miyim? desem bulundugun yerden, yureğime bir damla su serper misin? http://img511imageshackus/img511/3862/adamtr6jpg Seni sevsem! Cok, cok sevsem! Öyle cok sevsem ki; sen koksa özüm, yüreğim sen koksa nazım, edam gönlüm sen dolsa, benim herşeyim sen olsan ! Ali’n, Fatıma’n gibi olsam! Seni, onlar gibi seviyor olsam sen de; beni, onları sevdiğin gibi sever misin? Ey; bize bizden daha ziyade merhamet eden! “Ümmetim, ümmetim!” diyerek, üstümüze titreyen! Ey; en ziyade muhtacımız, en cok isteyenimiz! Bizi, Hak’tan dileyenimiz! Sen, umanı umutsuzluğa düşürmezsin! Sen, senden isteyeni geri çevirmezsin! Asr-ı saadet’ten değilim! Kokladığın gül, soludugun hava, yediğin hurma, içtiğin süt, okşadığın kuzu, bindiğin deve, avuçladıgın kum dahi değilim! Bir kez olsun, yüzüne yüz sürmedim! Lakin; ben, senin “Kardeşlerim!” dediğindenim! Ve; sana ve sünnetine revan olmak isteyenlerdenim! Ve lakin; daha hala sevgili Veysel Karani’nin tırnağının ucu misali bile değilim, desem bana da hırkandan gonderir misin Doğduğun günün, gecenin hürmetine bu gün ve gece; yüreğime, bir nur olup düşer misin? Sevgili Peygamberim! Rabbim; sana ve, senin al ve ashabına ağaçların yaprakları, denizlerin dalgaları ve yağmurların damlaları sayısınca salat, selam ve bereketler ihsan eylesin; |
|