![]() |
Uhud |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() UhudGünlerden cuma ![]() ![]() ![]() Uhut'a gelenler var ![]() Medine yolu toz duman ![]() ![]() ![]() Uhut'a gelenler var ![]() Bir dağılsa da şu hava, Görsek Medine-i Münevvere'den Uhut'a gelenleri ![]() Bir görsek Allah Rasulü'nü Ve eroğlu erleri ![]() ![]() ![]() Bakın göründüler işte; Atının üzerinde evrenin efendisi! Cihanın gözbebeği! Uhut'un sevgilisi! Sağında ve solunda ashab-ı güzin Önündeyse iki üveyk yürüyor; Biri Sad bin Muaz, Diğeri Sad bin Übade ![]() Allah'ım bu ne edep Atlarının bile başı yerde ![]() ![]() ![]() Bakın şu iki gence! İkisi de onbeşinde ![]() ![]() ![]() Şu kısa boylu olanı Rafi' bin Hadic! Parmaklarının ucuna basıyor ki Boyu uzun görünsün! İyi ok attığı söylenince İzin veriyor efendimiz ![]() Diğer gençse Semüre bin Cündüp ![]() ![]() ![]() Ağlayarak peygamberinin yanına gidiyor ![]() Ya rasulallah! diyor, Rafi'ye izin verdiniz ![]() Ben rafi'yi güreşte yeniyorum ![]() Efendimiz tebessüm buyuruyorlar ![]() Ve bu iki ana kuzusuna güreş tutturuyorlar ![]() Semüre Rafi'yi yenince güreşte, Fahr-i kainat ona da izin veriyor ![]() Günlerden cumartesi ![]() ![]() ![]() Uhud'a gelenler var ![]() İşte Ayneyn Tepesi-Okçular Tepesi- Başlarında Abdullah bin Cübeyr Sultanı dinliyorlar ![]() Düşmanı yendiğimzi görsenizde Size haber vermedikçe, adam göndermedikçe Yerlerinizden ASLA ayrılmayın! Kuşların cesetlerimizi kapıştıklarını görseniz dahi Ben size adam göndermedikçe Yerlerinizden asla ayrılmayın! İki ordu da hazır ![]() ![]() ![]() İki ordu da harp nizamında ![]() ![]() ![]() Ve Uhud'un kalp atışları dışında yeryüzü nefes bile almıyor! Sessizliği bozan Kureyş'in Sancaktarı'dır ![]() Söylediği her söz küfür kokulu ![]() ![]() ![]() Benimle çarpışmaya er meydanına kim çıkar! Bu bir meydan okumadır ![]() Cevapsa bir çift ayak sesi ![]() ![]() ![]() Gözler Uhud toprağında yürüyen bu ayaklarda ![]() ![]() ![]() Kime ait bu adımlar ki bastığı toprak 'ALLAH' diyor! Ve Esedullah namıyla Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Birkaç saniye, bir tek hamle ![]() ![]() ![]() ALLAH'ın(C ![]() ![]() Kureyş'in sancağı ise yerde ![]() ![]() ![]() Ardından bir başkası yükseltiyor sancağı Ama bilmiyor ki bu defa kim var Uhud meydanında Gökyüzünde yıldırımlar Yeryüzünde Hamza var ![]() Asıl şimdi başladı Uhud'un türküsü ![]() Tam üç katı düşmanla Peygamber(A ![]() ![]() Göz göze ve diş dişe ![]() Uhud'da yiğitler var ![]() İşte: Ebu Lücane ![]() ![]() ![]() Kılıcın üzerinde bir yazı Korkaklıkta ar İlerlemekte şeref var! İşte: Musab bin Umeyr ![]() ![]() ![]() Zırhını giyinince Nasılda Peygamber'e(A ![]() ![]() ![]() ![]() Ve döne döne savaşan Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Ben Allah'ın(C ![]() ![]() Ebu Katade'ye bakın ![]() Bakın bir ok fırlıyor müşrik yayından Bir havayı yara yara geliyor ![]() Hedefte Rasulullah(A ![]() ![]() ![]() ![]() İşte: Ebu Katade ![]() ![]() ![]() Okun Fahr-i Kainat'a(A ![]() ![]() ALLAH'ı(C ![]() ![]() Ve uzattı başını! Ok Katade'nin gözüne saplandı ![]() Uhud'da yiğitler var ![]() ![]() ![]() Şirk ordusunu bozguna uğratan ![]() ![]() ![]() Ömer bin Hattab'a bakın Gözleri çakmak çakmak ![]() ![]() ![]() Ama telaş var yüzünde Hz ![]() ![]() ![]() Bu ne hal ey Ömer ![]() ![]() ![]() Düşman hüsran yaşarken Zafer kaznılmışken Bu ne hal ey koca Ömer! Niçin okçular tepesine bakıyorsun? Neler oluyor orda? Niye iniyor okçular Ayneyn Tepesi'nden? Allah Rasulü(A ![]() ![]() Ey Abdullah bin Cübeyr! Durdursana okçuları! Durun, Allah(C ![]() ![]() Arkanızdan düşman geliyor, inmeyin yerinizden ![]() Sahabe sendeliyor inmeyin yerinizden ![]() Kainat yalvarıyor inmeyin! Sultanlar Sultanı'nı(A ![]() ![]() Peygamber(A ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Efendimizin(A ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bakın, mübarek elleri Rasulullah'ın(A ![]() ![]() ![]() Yüzüne kapanıyor! Kainatın affı için semaya kalkan eller Şimdi kan içinde! Yetiş Ey Ebu Ubeyde! Nur saçan yüz kan içinde! Zaman donuyor sanki, Ve dudaklarının arasından birşey düşüyor ![]() Kıpkırmızı bir yakut gibi Peygamberin(A ![]() ![]() ![]() Uhud Dağı'nı bir titreme alıyor ![]() Zaman donuyor sanki, Ve gökler yırtılıyor! Uhud Dağı'nı bir titreme alıyor! Kimse Uhud'a ilişmesin ![]() Çünkü bir ses geliyor altı yerden! Muhammed'in(A ![]() ![]() ![]() Ve Cibril-i Emin yaratıldığı günden beri, En hızlı inişiyle iniyor! Çünkü altı yönden bir ses geliyor! Yere düşmesin Muhammed'in(A ![]() ![]() ![]() Kara bulutlar çöktü Uhud'a! Bir ses ortalığı velveleye verdi: Muhammed(A ![]() ![]() ![]() Muhammed(A ![]() ![]() ![]() 'Eğer O(A ![]() ![]() ![]() Diyen Enes bin Nad atıdı küfrün alevleri arasına! Artık yaşlı gözler Sevgili'yi(A ![]() ![]() ![]() ![]() Kab bin Malik Hz ![]() 'Rasuluh(A ![]() ![]() Allah(C ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Onu(A ![]() ![]() ![]() ![]() Habibullah(A ![]() ![]() ![]() ![]() Onu(A ![]() ![]() ![]() ![]() Ashab-ı Güzin'in sevincine bir bakın! Uhud'un sevincine bir bakın! Hz ![]() Rasulullah(A ![]() ![]() ![]() Yine daldı Hamza Kureyş'in dalgalarına! Ama savaşırken bir ara sendeledi Hamza ![]() Ve boşlukta bir mızrak belirdi ![]() Ey Hamza! Uhud'u her anışımızda kaç mü'min girmek ister mızrakla senin arana? Kaç mü'min keşke ben öleydim, keşke mızrak benim sineme saplansaydı der? Ama Şehidlerin Seyyidi sensin! Şehidlerin Efendisi sensin! Uhud'da şehidler var ![]() ![]() ![]() Şehidlerin Seyyidi Hamza var Uhud'da! Rasul-i Zişan'ın(A ![]() ![]() ![]() Hamza'yı yıkar gibiydi! Fahr-i Kainat(A ![]() ![]() ![]() Hiç bu kadar üzülmemişti! Ve amcasına hiç böyle seslenmemişti: 'Ey Rasulullah'ın(A ![]() ![]() Ey Allah(C ![]() ![]() ![]() ![]() Ey hayırlar işleyen Hamza; Ey Rasulullah'a(A ![]() ![]() Allah(C ![]() ![]() Eğer senden sonra yas tutmak gerekseydi; Sevinmeyi bırakıp sana yas tutardım! ' Ve bir ayet yankılanıyor Ahzab dağında: (Bismillahirrahmanirrahim-Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla!) 'Mü'minlerden öyle yiğitler vardır ki, Onlar Allah(C ![]() ![]() ![]() Onlardan bazıları şehid oluncaya kadar çarpışacağına dair yaptığı adağını yerine getirdi ![]() Kimisi de şehid olmayı bekliyor ![]() Onlar verdikleri sözü asla değiştirmediler ![]() Dursun Ali Erzincanlı |
![]() |
![]() |
|