![]() |
Kat Kat Tatluş..... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kat Kat Tatluş.....MALZEMELER: 300 gr ![]() 1 su b ![]() yarım çay b ![]() muhallebisi için: 1 lt ![]() 1 su b ![]() 2 çorba k ![]() 2 çorba k ![]() 1 yumurta sarısı 1 p ![]() şerbeti için: 2 su b ![]() 1 su b ![]() 1 dilim limon üzeri için: krem şanti hindistan cevizi tarçın HAZIRLANIŞI: İlk olarak tatlının şerbeti hazırlanır ve 3-4 dk ![]() ocaktan alınır ![]() karıştırma kabına alınır ![]() ![]() tepsiye kadayıfın yarısı alınır ![]() ![]() kırılmış cevizler yayılır ![]() iyice bastırılır ![]() ![]() muhallebisi için süt,şeker, nişastapirinç unu, yumurta ve vanilya bir tencereye alınarak kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir ![]() üzeri kızarınca fırından alınır ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti verilir ![]() daha sonra üzerine muhallebisi yayılır ![]() krem şanti,hindistan cevizi ve tarçınla süslenir ![]() bir tatlı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|