Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
jöleli, meyveli, pasta

Jöleli Meyveli Pasta

Eski 08-03-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Jöleli Meyveli Pasta




Malzemeler:


pandispanya için:

4 yumurta (oda ısısında)

1 su bardağı tozşeker

1 buçuk su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

4 yemek kaşığı su

kreması için:

7 yemek kaşığı tozşeker

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt (yarım kilo)

1 paket vanilya

üzerine:

yarım poşet bitkisel kivili jöle

5-6 adet kivi

2 kase kadar çilek

2 adet muz

1 paket kremşanti

1 su bardağı soğuk süt

arzuya göre serpiştirmek için renkli tozşeker, damla çikolata

Yapılışı:


Yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta mikserle yüksek hızda kabarıp krema gibi olana kadar çırpın

Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte yumurtaların üstüne eleyin ve düşük hızda karışana kadar karıştırın

4 yemek kaşığı suyu ilave edip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış yuvarlak pasta kalıbınıza boşaltıp yayın

Üzerini düzleyip ısıtılmış 170C dereceli fırında kızarıp içi pişene kadar pişirin

Fırından alıp hafif ılındıktan sonra kalıbından çıkarıp soğumaya bırakın

Bu arada kremasını hazırlayın Şeker ve yumurtayı orta boy bir tencerede tel çırpıcı ile karıştırın

Unu ilave edip tekrar karıştırın ve sütü ilave edip ocağa alın ve karıştırarak koyulaşıp kaynama başlayana kadar pişirin

Altını kapatıp vanilyayı ilave edin ve soğumaya bırakın

Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp buzdolabında bekletin

Çilekleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın ve saplarını ayıklayın Düzgün ve aynı boy olanlarından üzerine kullamak için ayırın Kalanını ortadan ikiye veya üçe ayırın

Muzları ve kivileri dilimleyin

Pastayı tırtıllı bıçak ile üçe kesin

İlk katı servis tabağına alıp kremanın yarısını sürün

Dilimlenmiş çilekleri dizip ikinci katı yerleştirin

Tekrar krema sürüp muz dilimlerini yerleştirin

Üçüncü katıda yerleştirdikten sonra soğuk kremşanti ile pastanın heryerini kaplayın

Bütün çilekleri pastanın etrafına, kivi dilimlerini de ortaya dizin

Yarım paket bitkisel jöleyi tarif edildiği gibi hazırlayın Hafif sertleşmeye başladığı zaman kivilerin üzerine yayın

Çileklerin etrafına renkli tozşeker ve/veya çikolata damlaları ile süsleyip buzdolabında en az 3 saat veya 1 gece beklettikten sonra servis yapın

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.