Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açan, fazla, okul, padişah

En Fazla Okul Açan Padişah

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

En Fazla Okul Açan Padişah

n fazla okul açan padişah[/url]

Gazeteci- Tarihçi Yazar Mustafa Armağan Sultan II Abdülhamit'in geçmişte en fazla okul açan padişah olduğunu söyledi İsmail Kaymaz'ın Haberi

Gazeteci- Tarihçi Yazar Mustafa Armağan "Kızıl Sultan'' diye karalanan Sultan II Abdülhamit'in geçmişte en fazla okul açan padişah olduğunu söyledi
Armağan, Genç Oluşumcular Derneği'nin Çankırı 100 Yıl Kültür Merkezinde düzenlediği "Yakın Tarih Işığında II Abdülhamit'' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı

Armağan, Abdülhamit'in eski tarih kitaplarında zalim bir padişah olarak yanlış tanıtıldığını vurguladı

Tahtan indirilen padişahın yaptırdığı demiryolu ağlarının ve saat kulelerinin günümüzde hala kullanıldığını kaydeden Armağan, ilk Anayasa'nın Sultan Abdülhamit döneminde yapıldığını söyledi

Döneminde Abdülhamit'in eğitime çok önem verildiğini aktaran Armağan, kendi döneminde Osmanlı topraklarında 25 bin, bugünkü Türkiye sınırları içinde ise 5 bin okulun açıldığını ve bu okullarda 1 milyon öğrencinin eğitim gördüğüne dikkat çekti

Mustafa Armağan, bu günkü eğitim sistemine Sultan Abdülhamit döneminde geçildiğini ve eğitimde altın bir çağın yaşandığını ifade etti

Sultan Abdülhamit'in Yahudileri oyalayarak İsrail devletinin kurulmasını geciktirdiğini ifade eden Armağan, Sultan Abdülhamit'in gelecek nesillere doğru anlatılması gerektiğini kaydetti

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com