Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
askern, çözüldü, meçhul, sirri

Meçhul 2 Asker?N Sirri Çözüldü

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Meçhul 2 Asker?N Sirri Çözüldü

MEÇHUL 2 ASKER?N SIRRI ÇÖZÜLDÜ
EÇHUL 2 ASKER?N SIRRI ÇÖZÜLDÜ[/url]

Foto?rafta sa? tarafta bulunan Ahmet o?lu Hüseyin'in torunu 57 ya??ndaki Mehmet Demir, foto?raf?n gazetelerde yay?nlamas? ile çok heyecanland?klar?n? ifade ederek, her y?l gidip kabrini ziyaret etti?i dedesinin foto?raf?na sahip olman?n gururunu ve mutlulu?unu ya?ad???n? kaydetti

Dedesinin babas? 6 ayl?k iken köyün di?er gençleri ile birlikte sava?a gitti?ini anlatan Demir, "Dedem bir daha geri dönmedi Babam Mahmut Demir 18 ya??na kadar dedeme ba?lanan maa?? ald? Ben her y?l gidip dedemin kabrini ziyaret ediyorum Bu foto?raf? görünce çok sevindik ve heyecanland?k Babam?n gençlik foto?raf? ile t?pa t?p ayn? Köyün daha ileri gelen ya?l?lar?na da gösterdik Hepsi dedemi tan?d?lar Bizim için büyük gurur kayna??" dedi

Demir Ticaret Sahibi Mehmet Demir'in tek iste?i ise o dönemde sava?a giden herkese verilen madalyalardan kendilerine de verilmesi

Foto?rafta sol tarafta duran asker ise Mehmet Ali o?lu Abdulvahap Torunu Nihat Y?lmaz (42)'?n anlatt?klar? yürek parçal?yor Babalar? Mevlüd Y?lmaz'?n 6 ayl?k iken dedelerinin sava?a gitti?ini ifade eden Y?lmaz, "Dedemin Ah?an ve Fatma ad?nda iki ablas? varm?? onlar açl?k ve sefalet nedeniyle hayatlar?n? kaybetmi?ler Babama foto?raftaki di?er asker olan Ahmet o?lu Hüseyin'in annesi yani babam?n halas? bak?p büyütmü?" dedi Dedelerinin sava?a davullarla gönderildi?ini ifade eden di?er torunu Vahap Y?lmaz (36) ise, dedelerinin foto?raf?n?n gazetelerde yer almas?n?n kendilerine büyük bir gurur kayna?? oldu?unun alt?n? çizdi

Foto?raf? 10 y?l önce vefat eden babalar?n?n görmesini çok arzu ettiklerini belirten Y?lmaz, "Babam bu foto?raf? görse kim bilir ne kadar duygulan?rd? Biz maddi durumumuz iyi olmad??? için dedemin kabrine hiç gidemedik Ancak bir defa bir televizyon kanal?nda Çanakkale ile ilgili bir programda kabrini görme imkan? bulduk Hamall?k yap?yoruz maddi imkan bulur bulmaz gidip dedemizin kabrini de ziyaret edece?iz" ?eklinde konu?tu

ALMAN KOMUTAN TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMÜ?

Foto?raftaki askerlerin akrabas? olan Saim Çolak (45) ise büyükannesinden dinledi?i bir olay? ?u ifadelerle anlat?yor: "Foto?rafta sa? taraftaki Ahmet o?lu Hasan Hüseyin onba??n?n topçu bir askermi? Bir Alman komutan?n emrinde görev yap?yormu? ?ngiliz gemileri geçerken Alman komutanlar içki alemindeler Ate? emri vermiyorlar Hasan Hüseyin onba?? izinsiz olarak ete? ediyor ve iki gemiyi bat?r?yor Ancak Alman subay Hasan Hüseyin onba??y? izinsiz ate? etti?i için ?ehit ediyor Türk subaylar gelip binba?? olan Alman subay?n rütbesini söküp Hasan Hüseyin onba??n?n cenazesine tak?yorlar"

CEPHEYE G?DEN 64 K???DEN ?K?S? GER? DÖNEB?LM??

Malatya'n?n Kadiru?a?? köyünün eli silah tutan 64 erke?i Birinci Dünya Sava??'na kat?l?p geriye sadece 2 ki?i dönmü? Köyde yeti?kin erkek kalmad??? için 15 y?l boyunca çocuk do?mam?? Köyün kad?nlar? geçim s?k?nt?s? nedeniyle köy topraklar?n?n üçte ikisini satmak zorunda kalm??

internethaber

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com