![]() |
Ölüm Müminin Dostudur |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ölüm Müminin DostudurÖLÜM MÜMİNİN DOSTUDUR Hazreti Hamza, ömrünün sonlarında, düşman saflarına hücum etmek için zırhsız ve kendinden geçmiş bir halde savaşa gelirdi ![]() Göğsü açık, vücudu çıplak olduğu halde ileri gider, kendini kılıçlara atardı ![]() Halk: Ey Rasulullah'ın amcası, ey saflar yaran aslan, ey erler padişahı, Sen Allah'ın buyruğunda, 'Kendinizi tehlikeye atmayın ![]() O halde neden harp meydanında kendini böyle tehlikeye atıyorsun, diye sordular ![]() Sen genç, kuvvetli ve metanetli iken düşman safına zırhsız gitmezdin ![]() İhtiyarlayıp zayıflayınca, belin bükülünce tedbirsiz dolaşıyorsun ![]() Kılıca ve mızrağa karşı aldırmaz şekilde harp ediyorsun ![]() Oysa kılıç ihtiyara hürmet etmez ![]() ![]() Bî-haber dostlar, bu şekilde gayret ve muhabbetlerinden dolayı ona nasihat veriyorlardı ![]() Hamza cevaben dedi ki: Ben genç iken ölümü dünyaya veda etme olarak görürdüm ![]() Ölüme doğru kim isteyerek gider? Ejderha karşısında kim çıplak durur? Lakin, Muhammed'in nuru sayesinde ben, bu fani memlekete (dünyaya) boyun eğmiş ve bağlı değilim ![]() Zahiri hislerin ötesinde, Hakikat Şahı'nın ordugâhını, Hak Nuru askerleriyle dolu görüyorum ![]() O ordugâhta çadırlar çadırlara geçmiş; çadır ipleri iplere sarılmış ![]() ![]() ![]() ![]() Ölüm kimin nazarında tehlike ise 'tehlikeye atılmayın' emri de onadır ![]() Nazarında ölüm, hakikat kapısının açılma sebebi olan kimseye ise hitap olarak 'çabuk olun� emri vârit olmuştur ![]() Ey Allah'ın lütfunu görmüş olanlar, ferahlanın! Ey ilâhi kahra mazhar olanlar, siz de üzülün! Her kim ölümü Yusuf gördü ise, ona canını feda etti; her kim ölümü kurt gördü ise hidayetten ayrıldı ![]() Oğul, herkesin ölümü kendi rengindendir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|