![]() |
Yoksa Siz Haala... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yoksa Siz Haala...![]() Yoksa siz halâ birilerine iyi görünmeye mi çalışıyorsunuz? Yoksa siz halâ birilerinin gözünde değer mi kazanmaya çalışıyorsunuz? Ya da ALLAH (celle celalüh) adına yaptığınız şeyleri kulların görmediğinden mi şikayetçisiniz? Ne kadar iyilik yaparsanız yapın sonunda üzülen kırılan siz mi oluyorsunuz? Hep ben mi alttan alacam diye düşünüyorsunuz? Hiç merak etmeyin hem de hiç mi hiç merak etmeyin!! Bir Hadisi Kutside Yüce Rabbimiz‘Ben kalbi kırıklarla beraberim’ (Keşfu’l-Hafa, 1, 234 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hani bir söz var ya”iyilik yap denize at, balık bilmezse Hâlık bilir” diye aşağıdaki ayeti kerimede bunu kanıtlıyor: Lokman suresi 16 ![]() 16 ![]() ![]() ![]() Rabbimiz hardal tanesi dahide olsa bir iyiliği yok saymayacağını buyuruyor ![]() ![]() ![]() Bir Hadisi Şerifte ”ALLAHu Teâlâ bir kulunu sevdiği zaman Cibril’i çağırır ve ona: “Ben filanca kulumu seviyorum onu sen de sev” diye buyurur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ALLAHu Teâlâ bir kulunu sevmediği zaman ise; (yine) Cibril’i çağırır ve ona: “Ben filanca kulumu sevmiyorum, onu sende sevme”diye buyurur ![]() “ALLAH (cellecelalüh) filanca kulunu sevmiyor ![]() ![]() ![]() ![]() O halde Rabbimizin rızasını kazandıktan sonra geriye ne kalıyor ki…! |
![]() |
![]() |
|