![]() |
Aslolan Fıtratta Verileni Hikmete Uygun Kullanmak |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aslolan Fıtratta Verileni Hikmete Uygun KullanmakAslolan fıtratta verileni hikmete uygun kullanmak Dinimiz, hiçbir istidât ve kabiliyeti güdükleştirmediği gibi hiçbir istidât ve kabiliyete sorumsuzca bir yücelme ve yükselme hakkı da vermemiştir ![]() O, istidatları kayıt altına almış ve hepsinden âzâmî derecede istifade yolunu göstermiştir ![]() İslam, ruhun yanında ceset, maddenin yanında mânâ, bütün bunların yanında bir ahlâk ve terbiye demektir ![]() Onun içinde topyekün bir hayatın solukları duyulur, nefesleri hissedilir ![]() ![]() O’nda beşere ait ihmâle uğramış hiçbir nokta yoktur ![]() ![]() ![]() Efendimiz bir ömür boyu sırat-ı müstakimde kalmanın, itidalli olmanın mücadelesini vermiştir ![]() Ümmetini ifrat ve tefritten koruma O’nun en hassas olduğu meselelerden biridir ![]() ![]() Mesela Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bütün seneyi oruçlu geçiriyormuşsun ![]() - Evet, Ya RasulALLAH! ![]() - Hayır öyle yapma! Pazartesi ve perşembe tut ![]() - Ey ALLAH’ın Resulü ben daha fazlasına güç yetirebilirim! - Öyle ise bir gün ye, bir gün tut ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak ömrünün sonuna doğru onun dudaklarından dökülen sözler şunlar olmuştu: - Keşke Rasûl-i Ekrem’in sözünü dinleseydim ![]() ![]() Halbuki şimdi bu işte çok zorlanıyorum: Ama O’nun huzurunda söylediğim söze muhalefet etmek de hoşuma gitmiyor ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() Her şeyin bir hikmeti vücudu vardır ![]() ![]() ![]() En makul şekilde kullanılır ve ondan istifade edilir ![]() ![]() { alıntı } |
![]() |
![]() |
|