Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
buvat, savaşı

Buvat Savaşı

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Buvat Savaşı

Buvât, Medîne’nin yaklaşık 80 km kuzeybatısında, Mekke-Suriye ticaret yolu üzerinde bulunan bir mevkidir Hz Peygamberin (asm) ilk gazvelerinden olan Buvât Gazvesi, Müslümanlarla Kureyşliler arasında gerçekleşmiştir Ancak bu gazvede taraflar arasında bir çarpışma olmamıştır

Hz Peygamber (asm) Medîne’ye hicret ettikten sonra çeşitli kabilelerle iş birliği yaparak Mekke-Suriye ticaret yolunu kontrol altına almak istiyordu Böylece Kureyş’ten ekonomik açıdan daha üstün duruma geleceklerdi Diğer yandan iş birliği yaptığı kabilelerin güvenliğini Kureyş tehdidine karşı koruması gerekiyordu Bir gün içlerinde azılı müşrik Ümeyye bin Halef’in de bulunduğu 100 kişilik bir muhafız grubunun kontrolü altında hareket eden 2500 develik büyük bir Kureyş Kervanının Buvât mevkiinden geçeceği haberini aldı Hz Peygamber (asm) Hicretin 2 senesinde Rebiülevvel ayında, 200 muhacirle Medîne’den yola çıkarak bu mevkie geldi Bu mevkie gelince kervanın buradan daha önce geçmiş olduğu öğrenildi Düşmanla karşılaşılmadan Medîne’ye geri dönüldü

Kaynak:http://wwwsorularlarisaleinurcom/sticle&aid=2233

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com