![]() |
Ağustos Ayı Ve Zaferlerimiz |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağustos Ayı Ve Zaferlerimizوَقَاتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَكُمْ وَلَا تَعْتَدُوا إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ AĞUSTOS AYI VE ZAFERLERİMİZ Muhterem Müslümanlar! Tarih boyu hür yaşamış olan milletimiz; kadınıyla-erkeğiyle, genciyle-ihtiyarıyla; el-ele, omuz-omuza vererek, birlik ve beraberlik içerisinde vatanını işgal etmeye kalkışan düşmanlara karşı nice şanlı başarılar elde etmiştir ![]() Tarihimizin altın sayfalarından biri 30 Ağustos Zafer Bayramıdır ![]() ![]() ![]() ![]() Kıymetli Müminler! Savaşa giden oğlunu göğsüne basan analar, onlara şöyle diyorlardı: “Oğlum! Ben seni bu günler için doğurdum ![]() Anasının bu sözlerini dinleyen Evlat: “Ana, ben Peygambe*rimin, şu sözüne iman etmişim: "Şehitlerinruhları Cennet meyvelerine konan yeşil kuşların içindedir ![]() ![]() ![]() Aziz Müminler! Rabbimizin: “Sizinle savaşan*larla Allah yolunda savaşın”(2) ayetini düstur edinerek İslam’ın yok olmasını engellemek, Kur' an'a sahip çıkmak, ezanı susturmamak gayesi ile bu iman ordusu, kanı ve canı pahasına Allah’a ve Resulüne bağlılığını ispat etmek için ölüme koşa koşa gitmiştir ![]() “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin ![]() ![]() ![]() Bu kutsal zaferi kazanarak bu vatanı bize yurt yapan, bütün şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz ![]() Hutbemi bir ayet mealiyle bitiriyorum ![]() ![]() ![]() HAZIRLAYAN : Hasan DEMİRBAĞ Başpınar Camii İmam-Hatibi ÇELİKHAN Adıyaman Müftülüğü’nün 27/08/2010 tarihli hutbesidir (1) Tirmizi, H ![]() ![]() ![]() (2) Bakara 2-190 (3) Bakara 2-154 (4) Hucurat 49-15 |
![]() |
![]() |
|