Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kitap Dünyası

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
evlilik, günde, iyi, kötü

İyi Günde Kötü Günde Evlilik

Eski 08-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İyi Günde Kötü Günde Evlilik

Henüz bekar olmama rağmen böyle bir kitap okuma gereği duydum kendimde… Okumalıyızda! Evli iken bazı şeylerin farkına varmaktansa evlenmeden evvel tedbir almak çok daha mantıklı geliyor bana… Hekimoğlu İSMAİL bu güzel kitabında Aile içi yaşamın, çocuk eğitiminin, eşler arası ilişkilerin nasıl düzene oturtulacağını, nasıl kaliteli bir eş olunacağını, Aile içinde Müslümanlığın nasıl yaşanması gerektiği yine o sade ve yalın anlatımıyla, kısa hikayeler ile çok güzel anlatmış Evlilik de esas olanın "Saadet" olması gerektiğini, eşlerin ömürleri boyunca bir birlerini tamamlayıcı olmalarını gerektiğini, kısa ve gereksiz mevzuu lardan büyük problemler çıkabileceğini bu nedenle ev içerisinde Erkeğin "Beyefendi" Kadının ise "Hanımefendi" olması gerektiğini vurguluyor Kitap özetlenecek cinsten bir kitap değil alınıp okunmalı… Ama hazır Ramazan-I Şerifin bu mübarek havasını soluyorken kitap da bahsi geçen kısa bir mevzuu yu sizlerle paylaşmak isterim;
Ramazanlar;
Çocukları Ramazanda sahura kaldırmak çok önemlidir Oruç tutmasalar da Allah için gecenin bir vakti bütün Ailenin ayakta olduğunu görmeleri gerekir
Çocuklara;
"Kızım, oğlum, bu gün sahurda pasta var, börek var" denir Bunlar yoksa da çocukların en sevdiği diğer şeylerden yapılır Bu şekilde çocukların sahura kalkması teşvik edilir
Anneler diyor ki:
"Çocuklarımız uykusuz kalıyor!"
"Gündüz uyusunlar!" diyorum
Oruçta yaş değil istek önemlidir Bakıyorsunuzki 50 yaşındaki adam oruç tutmuyor, 7 yaşındaki çocuk tutuyor
Orucun şekli çocuklarda yaşına ve seviyesine göre farklı olmalı Diyelim ki çocuk sahura kalktı Sabah kahvaltı yapmadı Öğlen olunca acıktı "Maaşallah, yavrumun orucu bu kadarmış!" diyerek çocuğun Ruh’unu okşamak, çocuğa orucu sevdirmek lazım Ne kadar tuttu? Yarım saat, bir saat mi? Olsun Orucun var olduğunu duysun, bu yeterli
Oruçluyken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de bütün organların oruç tutmasıdır Gözün orucu harama bakmamaktır, kulağın ki kötü şeyler dinlememektir, dilinki kırıcı kötü sözler söylememektir Oruçluyken sinirlenmemeye dikkat etmek gerekir Çocuk Annesinin oruçluyken daha sinirli olduğunu görürse:
"Keşke Annem oruç tutmasaydı O zaman bana bu kadar kızmazdı!" diye düşünür
Çocuklarımıza Ramazanlarda fakirleri anlatmalı ve onlara yardım ettiğimizi göstermeliyiz Fakirleri iftara çağırmalı, onlara hürmet etmeliyiz
Bir gün hanım çeşitli yemekler yapmış "Kimi çağıralım?" dedi
"İnşaattaki işçileri çağıralım?" dedim
"Olur mu o zaman?"
"Niye olmasın Adamlar haftalarca ev yemeği yememişlerdir" dedim
Sonra işçiler tozlu topraklı elbiseleriyle gelip oturdular Yemeklerini yediler Onlar da memnun oldu bizde…
Düşünelim, fabrikada iftar sofrası kuruluyor Patron oturmuş, gözlerindeki fer gitmiş İşçileriyle beraber iftarını açıyor…
Esas iftar budur
Hekimoğlu İSMAİL - İyi günde kötü günde evlilik

Mesud Çelik

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com