Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi > Cep Telefonları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
appleın, işletim, maç, sistemi, yaşında

Apple'ın Mac Os X İşletim Sistemi 10 Yaşında

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Apple'ın Mac Os X İşletim Sistemi 10 Yaşında

Apple'ın Mac OS X İşletim Sistemi 10 Yaşında

Apple'ın masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarında kullandığı Unix tabanlı Mac OS X işletim sistemi bugün 10 yaş gününü kutluyor Steve Jobs'un Apple'dan ayrıldıktan sonra kurduğu NeXT firması tarafından geliştirilen işletim sisteminin temelini, FreeBSD ve NetBSD'den parçalar içeren Mach çekirdeği oluşturuyor 90'lı yılların ortalarına doğru yeni işletim sistemi arayışlarını arttıran Apple'ın, NeXTS firmasını satın almasıyla birlikte Steve Jobs şirkette yeniden söz sahibi olmuş, NeXT'in işletim sistemi de Mac OS X'in temellerini oluşturmuştu Sunucu versiyonu 1999 yılında lanse edilen Mac OS X'in, Cheetah kod adıın taşıyan masaüstü odaklı ilk sürümü ise 10 yıl önce bugün lanse edilmişti
Stabil en güncel sürümü (1067) üç gün önce yayınlanan Mac OS X işletim sisteminin, duyurusu geçtiğimiz Ekim ayında yapılan Lion kod adlı 107 sürümünün ise yaz ayılarında lanse edilmesi bekleniyor Apple'ın iPad, iPhone ve iPod Touch gibi ürünlerinde kullandığı iOS işletim sistemi de Mac OS X'in ileri seviyede özelleştirilmiş bir versiyonu olma özelliğini taşıyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com