Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi > Cep Telefonları

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
işlemleri, rom, root

Nedir Bu Rom Ve Root İşlemleri?

Eski 08-01-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nedir Bu Rom Ve Root İşlemleri?

rom nedir?

Kafa karıştırmadan anlatmak gerekirse Rom kullanılabilir bellek demektirCihazınızın yazılımıdırPc nizde olduğu gibi elinizdeki akıllı telefonlarınızdada kullanılan depolama birimidir diyebilirizNasıl desem telefonunuzun daha kararlı çalışması için oluşturulan bir yazılımdırTelefonunuzun açılışında gösterilecek olan görselleri programları vs kapsar

Android açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olduğundan kullanıcılar da Rom yükleyebilmektedirEğer yukarıda verdiğim linkte bir gezinti yaptıysanız Android hakkında az çok bilgi sahibi olduysanız beni daha iyi anlayacaksınızdır

Mesela Androidde 15 , 16 , 20 , 21 diye sınıflandırdığımız romlar vardırBu romlar arasında özellik bakımından farklar vardır21 de bulunan özellik 15 de bulunmamaktadır

2 çeşit rom vardırBiri firmaların kullanıcılarına sunduğu orjinal RomlardırDiğeri custom rom dediğimiz yazılımcılar tarafından paylaşım amaçlı sonradan yazılan romlardır ki bu romlar bazen orjinallerine taş çıkartacak kadar işlevsel olabiliyor fakat göz önünde bulundurmamız gereken bir durum var ki bu romlar cihazınızı garanti dışı bırakır

Ne işe yarar ki bu rom?

Söylediğimgibi Telefonunuzun özelliklerini arttırırBir önceki sürümde yapamadıklarınızı yapabilirsiniz

Nasıl yapacağım?

Forumumuzda telefonların kendi bölümlerinde anlatımlar mevcutturSorun yaşarsanız yada anlamadığınız birşey olursa Android hakkında bütün sorularınız bölümüne yeni konu açarak yazabilirsinizElimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız

Rom yüklemenin riski varmıdır?

Elbette vardırBazen bu işlem sırasında telefonunuz göç edebilir yani kullanılamayacak durama gelebilir aman dikkat derimO yüzden ince eleyip sık dokumak gerekir

Rom'u az çok kavradıkta Root nedir?

Root:Android işletim sisteminde adminstratör yetkisine sahip oluyoruzBazılarınızın anlamadım ne diyorsunuz siz dediğinizi duyar gibiyimWindowsta tam yetkiye sahip olmaya Adminstrator yetkisi diyoruz Linux işletim sisteminde buna root diyoruzTelefonunuzda tam yetkiye sahip oluyorsunuz yani tam anlamıyla telefonunuza hükmede biliyorsunuzErişemediğiniz yerlere erişebililyorsunuz

Rom ile Root aynı şeyler değil karıştırmayın

Rom yükseltmek bazen çok kolay bir işlem gibi gözüksede acemi ve dikkatsiz kullanıcılar telefonlarına ciddi anlamda zarar verebilmektedirBundan dolayı tekrar ediyorum çok dikkatli olun sorun soruşturun okuyun bir daha okuyun ve öyle işe koyulun!

Bu Root işleminin ne faydası olacak ki?

Biraz önce bahsettiğimiz gibi tam yetkiye sahip oluyorsunuzBuda gizli olan yerlere erişebilmenizi her yere girebilmenizi değişiklik yapabilmenizi sağlıyor artık adminstrator yetkisini almış oluyorsunuzİstemediğiniz gereksiz bulduğunuz programları kaldırabiliyor,sistem yedeğini alabiliyor,rom yükleyebiliyor ve daha nice şeyleri yapabiliyorsunuz

Bazı uygulamaların yanında Root gerektirir yazıyor ne anlama geliyor?

Bu uygulamalar root etmeden çalışmıyorRoot işlemi gerektiğinde bu uygulamalar izin istiyor onaylayıp onaylamadığınızı soruyorKabul ederseniz uygulama artık root hakları ile işlem yapabiliyor

Nasıl Root edeceğim?

Bu işlem her telefon için aynı olmayabiliyorUzun ve karışık işlemler gerektirebiliyorNereden öğreneceksinizForumumuzda Telefonların kendi bölümlerinde (Xperia X10 Wildfire gibi) root işlemleri anlatılmaktadır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com