Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sevgisi, vatan

Vatan Sevgisi Nedir

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vatan Sevgisi Nedir

Vatan Nedir Kısaca

Vatan Sevgisi Nasıl Olmalıdır

Vatan sevgisi yüreğimizi saran en nezih sevgilerdendir Dinimizde de yeri ve önemi belirtilmiştir

Vatan doğup büyünen ve üzerinde yaşanan toprak parçasıdır Vatan görünüşte sade bir toprak parçasıdır Fakat alelade, sıradan bir toprak parçası değildir Bir milletin hakim olarak üzerinde yaşadığı, hakimiyet kurduğu, barındığı, gerekirse uğrunda canını feda edeceği toprak parçasıdır Yurt da aynı anlamdadır Mübarek vatanımızın her karış toprağı şehid kanlarıyla yoğrulmuştur

Sevgili Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselâm, hicret esnasında Mekke’den ayrılırken Hezreve denilen yerde devesini durdurdu Doğduğu ve çocukluk yıllarından beri yaşadığı yer olan mukaddes belde Mekke’ye son kez hüzünle baktı, baktı Ve şöyle buyurdu:

“Ki sen Allah’ın yarattığı yerlerin en hayırlısı, Allah’ın katında en sevgili olanısın Bana senden daha sevgili, daha güzel yurt yoktur Çıkarılmaya zorlanmamış olsaydım, senden aslâ ayrılmaz, senden başka yerde yurt yuva tutmazdım

Uğrunda binlerce şehit verilmiş, içinde binlerce masum yaşayan vatanımız şüphesiz göz nûrumuz, baş tâcımızdır Ve herkesin vatanı kendisi için aynı önemi hâizdir Vatan edinilmiş bir toprağa düşman gözünün eğri bakması bile o vatanda yaşayan herkese savunma hakkı verir Vatan için ölmek bir borç olur bazen

İnsanlar fert olarak bir meskene, oturacakları bir yuvaya muhtaç oldukları gibi millet olarak da bir vatana muhtaçtırlar Evsiz barksız insanların dünyada huzur içerisinde yaşamaları mümkün olmadığı gibi, vatansız insanların da huzur ve saadet içerisinde yaşamaları mümkün değildir Onun için dilimizde: "Allah kimseyi dünyada vatansız, ahirette imansız etmesin" denilmiştir

Milletler, dünyada huzur, saadet ve güven içerisinde yaşayabilmeleri için mutlaka bir vatana muhtaç oldukları gibi, dinlerini rahatça yaşayabilmeleri, ibadet ve taatlarını serbestçe yapabilmeleri, çocuklarını istedikleri şekilde eğitebilmeleri için de bir vatana muhtaçtırlar Onun içindir ki meşhur şair Namık Kemal: İnsan vatanını sever, çünkü hürriyeti, rahatı, hakkı ve menfaati vatan sayesinde kaimdir" der

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com