Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kültür, milli, öğeleri

Milli Kültür Ve Öğeleri

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Milli Kültür Ve Öğeleri

Milli Kültür Nedir? Ögeleri Nelerdir?

Milli Kültür Nedir?

Ögeleri Nelerdir?

Büyük Önder Atatürk'e göre “Millet aynı kültürden insanların oluşturduğu toplumdur” Demek ki “milli kültür” bir devleti ayakta tutan unsurların en önemlisidir Çünkü milli kültür oluştuğunda ortaya millet çıkar Millet ise mutlaka bir devlet oluşturur

Dünya tarihine baktığımızda milli kültüre sahip olmanın önemi daha iyi anlaşılır Tarihe gözatıldığında milli kültüre sahip halkların her türlü zorluğa karşı varlıklarını korudukları görülecektir İkinci Dünya Savaşı'ndan enkaz halinde çıkmalarına rağmen kısa sürede önemli birer güç haline gelen Almanya ve Japonya bunun en güzel örneğidir

Aynı şekilde İstiklal Savaşı'nda Türklere yeni zaferler kazandıranTürk Milletinin Atatürk milliyetçiliği ile tamamlanan milli kültürünün sağlamlığıdır

Milli kültür milli ve manevi değerlerin öğretildiği eğitim kurumlarında oluşmaya başlar Eğitim kurumlarında milli ve manevi değerleri öğrenen gençler ise bu değerlere sahip çıktıkları ölçüde devleti milli birliği ve beraberliği güçlendirirler

Atatürk'ün sözleri ortak bir kültür oluşturan eğitimin milli birlik ve beraberlik açısından önemini açıkça ortaya koyar:

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com